1 de 10
DISTINCIONS

Medalla d'Honor de la Vila de Cambrils a «Siscu» Morell

Després de ser diagnosticat d'ELA s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa

Una imatge del veí de Cambrils «Siscu» Morell | Cambrils.cat
per Marc Busquets Obré, 25 de novembre de 2022 a les 15:39 |
El ple de Cambrils ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d'Honor de la Vila al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que després de ser diagnosticat d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, col·laborant en nombrosos actes i accions solidàries arreu del país. El ple també ha acordat concedir quatre Mencions Honorífiques a entitats i persones que han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades.

Les persones mereixedores d'aquestes distincions han estat Rosa Maria Barberà Rué, per 50 anys de dedició a la pedagogia de la dansa; Fina Mestres Ventura, referent en la implantació dels estudis de Formació Professional a la demarcació, i Manuel Niñerola Cornado, membre fundador de diverses entitats en el món de la construcció i l'empresariat. La Colla Gegantera Tota l'Endenga també ha estat reconeguda amb una menció honorífica coincidint amb el 30è aniversari de l'entitat.

D'altra banda, el consistori ha atorgat quatre Medalles al mèrit, que són les distincions específiques incorporades al nou reglament per reconèixer cambrilencs que destaquen en temes culturals, científics, cívics o esportius. S'ha decidit atorgar una Medalla al Mèrit Cultural al músic i pescador Carlos Ventura Rom Mellau, per la seva tasca de recerca sobre cançons tradicionals, i la Medalla al Mèrit Cívic a l'exregidor Pere Martí Castells, per la seva implicació en la Congregació de la Puríssima Sang i altres entitats; a Joan Albert Campos, impulsor de l'Estació Nàutica, i a Carles Martí Poca, professor del col·legi de La Salle durant més de 40 anys i president de l'Associació d'Antics Alumnes.

Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d'Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals. L'acte de lliurament de les distincions es portarà a terme el proper 16 de desembre a les 7 de la tarda a la sala de plens, en el marc de la festa major de la Immaculada.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: