1 de 10
25-N

L'acte institucional del 25-N tanca la programació d'activitats contra la violència de gènere

Ha comptat amb la lectura de dos manifestos que han denunciat la invisibilització de la violència sexual

L'acte institucional ha clos el programa d'activitats del 25-N | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 13:02 |
L'ajuntament de Reus ha celebrat l'acte institucional aquest divendres 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Presidit per l'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Montserrat Flores, ha comptat amb la lectura de dos manifestos. 

El manifest institucional denuncia la invisibilització de la violència sexual


L'acte ha consistit en la lectura de la declaració institucional i el manifest del món de l'esport, a càrrec de Joanna Hernandez Semacaritt, jugadora del Reus Rugbi Club. El manifest institucional per commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones ha destacat que, de totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades.

Per fer-hi front, posa el consentiment al centre i l'erradicació de tota forma de violència institucional. Per això, les institucions del país refermen el compromís de garantir tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: seguretat, integritat física i psicològica, salut, educació o participació social i política.

El Manifest del món de l'Esport per a l'eliminació de la violència masclista ha reivindicat "un esport segur, amb respecte, dignitat, igualtat, llibertat i joc net". Finalment, la clausura ha estat a càrrec del pianista Albert Galcerà i Oliver, director musical de l'Orfeó Reusenc.

El programa d'activitats pel 25-N clou aquest divendres


Durant tot el mes, la regidoria de Benestar Social ha programat diverses activitats sobre les violències sexual, tecnològica i vicària amb el lema Un monstre amb moltes cares. Els actes més destacats han estat l'organització de tres taules rodones sobre l'abús sexual infantil, les violències masclistes digitals i la violència vicària.

A més, aquest vespre, a partir de les 9 del vespre a la plaça de la Farinera, l'entitat Comerç Solidari Reus ha organitzat una festa cultural contra la violència masclista. I fins a l'1 de desembre es pot visitar, de 9 del matí a 9 del vespre l'exposició de sensibilització amb les violències sexuals Lliures i sense por, al Casal de les Dones. També s'han fet activitats en l'àmbit educatiu: lliurament del segell de la Xarxa de Centres per la Igualtat i una intervenció de sensibilització contra les violències masclistes en els centres educatius.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: