1 de 10
SOCIETAT

Localitzen al riu Ebre un tanc italià que anava a Barcelona durant la Guerra Civil

Portaria sepultat 84 anys en una zona sota sediments

Els militars i especialistes durant la recerca del tanc italià al Riu Ebre a Flix | Exèrcit de Terra
per Aguaita.cat, Flix, Ribera d'Ebre | 25 de novembre de 2022 a les 12:32 |
Un grup de militars d'Aragó, els regiments de Pontoneros de Monzalbarba, l'Espanya 11, i el responsable de l'empresa Condor Georadar, Luis Avial, han detectat restes d'un tanc italià de la Guerra Civil, segons el diari El Heraldo de Aragón. El carro de combat va caure a l'Ebre el 1938 prop de  de Flix, a la Ribera d'Ebre.

Amb l'ajuda d'un sonar i un magnetòmetre des d'una llanxa zodiac l'han trobat entre les 9.00 i les 15.00 en un terreny d'un quilòmetre d'amplada i 300 metres de llarg. 

Les imatges trobades han revelat que un tanc podria trobar-se a les profunditats del riu al costat d'un altre vehicle a la part superior. Luis Avial ha manifestat a El Heraldo d'Aragó que tot indica que el vehicle militar de 3.500 quilos de pes estaria situat a la mateixa zona.

El tanc Fiat L 35 portaria sepultat 84 anys en el riu Ebre, en una zona sota sediments, segons assenyalen els aparells utilitzats en la recerca. El següent pas seria la recerca mitjançant bussejadors per treure'l de les profunditats del riu. Això tindria lloc la setmana que ve en cas de confirmar-se que és el tanc i traslladarien una grua per extreure'l.
 

Un tanc italià Fiat L35, el mateix model que busquen al fons de l'Ebre Foto: Museu Militar de Sud-Àfrica


Esta operació ja es va intentar el 2013 i l'haurien localitzat, però no el van poder recuperar, segons confirma Luis Aval, expert en este tipus de troballes i de les restes de persones com l'escriptor Miguel de Cervantes el 2014 segons explica al mitjà aragonès.

Diverses fonts militars han comunicat que van afafar mostres amb el georadar i han d'analitzar estes imatges a les casernes de Saragossa per confirmar que siga el tanc que porten buscant durant anys. Durant la recerca, els militars d'Aragó han comunicat els seus moviments a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Això el ha ajudat a conèixer que el tanc estaria enterrat més d'un metre sota el riu.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: