1 de 10
25-N

Una xiulada comarcal contra la violència masclista

Pel 25-N, l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal del Baix Camp promou una acció conjunta en ajuntaments de diversos municipis

Els xiulets de color lila que s'han repartit des del Consell Comarcal del Baix Camp | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 10:07 |
En el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25-N, des del Consell Comarcal del Baix Camp s'ha exposat en un comunicat que "les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població del món. Són una realitat persistent i cruenta, tal com ho demostren" les xifres de denúncies per violació, que han augmentat un 27% a l'estat.

Xiulets de color lilaEn tan sols els primers sis mesos d’enguany es comptabilitzen 1.211 casos de denúncies; i 66 feminicidis. Cada any, des de l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal i el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, s’organitza una acció comarcal conjunta amb els diferents municipis per tal donar visibilitat i notorietat al 25-N. Aquesta vegada s’han repartit uns xiulets de color lila amb el logotip del punt violeta del Baix Camp per cada ajuntament, que es faran sonar el dia que es llegeixin el manifest oficial.

En aquest sentit, s'ha indicat, l’Àrea d’Igualtat considera "clau" fer difusió de l’existència dels serveis que s’ofereixen des del Consell Comarcal del Baix Camp: el SIAD i el SAI. El SIAD és un servei que ofereix el Consell Comarcal del Baix Camp i que "ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones"; al seu torn, el SIAD s’adreça a totes les dones dels municipis de la comarca del Baix Camp, excepte Reus i Cambrils, que ja disposen del seu propi servei. Quant al Servei d'Atenció Integral LGBTI (SAI), és un servei per "sensibilitzar i informar a persones i entitats amb l’objectiu de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir l’LGBTIfòbia".

Punts violeta en diferents municipisA més, com a acció del Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de la comarca aprovat pel ple del Consell Comarcal el passat ple d'abril indica la realització dels punts violetes com una de les accions de prevenció en els espais d'oci.

Durant aquest estiu s'han habilitat 27 punts violeta en diferents poblacions del Baix Camp, 17 mitjançant la contractació de dues tècniques especialitzades, i 10 amb el material pertinent gestionats per entitats municipals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: