1 de 10
NUCLEARS

Simulacre d'emergència a la central nuclear d'Ascó

Pla general de la central nuclear d'Ascó | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2022 a les 16:07 |
La central nuclear Ascó ha efectuat en el matí d'aquest dijous el preceptiu simulacre anual del Pla de Emergència Interior (PEI) de la instal·lació. L'exercici s' ha basat en la simulació d'un incendi en el generador dièsel A de la unitat 2, pel qual s'han assajat la intervenció tant de les brigades contra incendis de la central com de Bombers de la Generalitat.

També s'ha fingit la pèrdua de subministrament elèctric exterior amb afectació a les dues unitats i l'agreujament de les condicions operatives fins a declarar la categoria 4 del PEI, Emergència General, segons s'ha apuntat des de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

L'exercici ha estat seguit per inspectors del CSN, a més d'auditors interns independents, i ha simulat també l'atenció del personal sanitari a persones ferides i la del personal de Protecció Radiològica a treballadors exposats en el transcurs de l'actuació. També s'ha posat en pràctica l'evacuació de totes les persones sense missió específica en la gestió del PEI.

La realització d'aquests exercicis "permet que l'organització que dona resposta a l'emergència es mantingui degudament preparada davant d'aquestes situacions, alhora que permet identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les corresponents accions per aconseguir una major efectivitat", s'ha subratllat per part d'ANAV.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: