1 de 10
MEDI AMBIENT

​Un mercat de bescanvi escolar omple la Palma per reflexionar sobre el consum

500 alumnes han assistit a l'activitat per conscienciar sobre el compromís zero residus

El mercat de bescanvi escolar té lloc el 24 i el 25 de novembre a La Palma | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2022 a les 13:18 |
La Palma de Reus ha acollit aquest dijous la primera jornada del mercat de bescanvi escolar organitzat per la regidoria de Medi Ambient. Els dies 24 i 25 de novembre té lloc aquesta activitat en què participaran vora 500 alumnes de nou centres educatius de la ciutat.

Els alumnes han intercanviat llibres, roba i material esportiu


Aquest dijous ha estat el torn dels grups de secundària provinents dels instituts Domènech i Montaner, Baix Camp; i els Centres d'Educació Especial Font del Lleó i Alba. Divendres hi participaran grups de primària de les escoles La Vitxeta, Puigcerver, la Presentació i Maria Rosa Molas.

L'activitat és una de les accions amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per tal de donar a conèixer la prevenció de residus i implicar a la ciutadania amb el compromís residu zero. Els alumnes han intercanviat jocs, joguines, llibres, material escolar, material esportiu i roba amb l'objectiu de fer-los reflexionar sobre els hàbits de consum.

«Fer que els alumnes s'involucrin amb els objectius de reciclatge»


Valorar la prevenció de residus, promoure les habilitats socials i comunicatives entre l'alumnat i donar-los a conèixer la possibilitat de reutilitzar objectes en bon estat també han estat altres propòsits de les jornades. En finalitzar les sessions es calcularan els quilograms de residus que s'han evitat i la quantitat d'intercanvis realitzats.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat de manifest que "aquest tipus d'experiències vivencials fora de l'aula fan que els alumnes s'involucrin molt més en el seu dia a dia i en el seu entorn familiar amb els objectius de reciclatge i residu zero".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: