1 de 10
ARXIVÍSTICA

Restauren el «Llibre de les Noves Ordinacions» de la Confraria de la Sang, de la Selva

L'actuació inclou també un conjunt de pergamins de l'arxiu municipal

La Diputació ha restaurat valuosos documents lligats a la Selva del Camp | «Canal Camp»
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2022 a les 11:52 |
Dies enrere, l'auditori de Santa Llúcia de la Selva del Camp va acollir una trobada que ha servit per retornar al municipi el Llibre de les Noves Ordinacions de la Confraria de la Sang i la desena de pergamins de l'arxiu selvatà que han estat recentment restaurats per la Diputació de Tarragona, a través de l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa.

Les actuacions, segons informa Canal Camp, han permès recuperar l'esplendor del primer document escrit de què disposa la confraria i una col·lecció de manuscrits de temàtica notarial que daten entre el segle XIV i el XVIII. Les restauradores Maria Mauri i Blanca Muñoz van exposar, a l'acte, com s'ha produït el tractament dels documents. Aquestes van destacar també "l'alt valor arxivístic" de la documentació restaurada. 

El diputat Joan Josep Garcia va fer el lliurament al batlle, Jordi Vinyals, dels informes tècnics del procés de restauració dels documents. A causa de la pandèmia de la covid-19, el tractament d'aquests s'ha allargat durant uns tres anys. Val a dir que el Llibre de les Noves Ordinacions es va digitalitzar el 2018, per iniciativa de l'Arxiu Comarcal del Baix Camp. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: