1 de 10
LABORAL

Els treballadors de Lear de Valls protesten per exigir millores salarials i la regulació del teletreball

El comitè d'empresa lamenta que no s'hagi assolit cap acord per aprovar el conveni després d'un any de negociacions

El polígon industrial de Valls, en una imatge d'arxiu | ACN
per Redacció, Tarragona | 24 de novembre de 2022 a les 08:47 |
Els treballadors de Lear Engineering Valls protestaran aquest dijous davant de les oficines de la companyia per reclamar increments salarials i una regulació del teletreball. Des del comitè d'empresa han lamentat que no s'hagi avançat en les negociacions per aprovar el conveni laboral de 2022-2023, després de gairebé un any de reunions amb la direcció. "Hem trencat les negociacions perquè les últimes reunions han estat un retrocés total", ha afirmat la presidenta del comitè, Montse Piñol. Per això, avisa que si no es desencalla el conveni tenen previst convocar una manifestació el pròxim 30 de novembre, que recorrerà el polígon industrial del municipi.

La presidenta del comitè d'empresa ha explicat que s'han reunit en disset ocasions amb la direcció de l'empresa durant el darrer any sense que s'hagi assolit cap acord en els "punts forts" del conveni. En concret, les negociacions estan encallades en l'increment salarial i la regulació del teletreball. Segons Piñol, la darrera oferta de la companyia està "molt lluny" de l'IPC i conseqüentment suposa una pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla. "L'altra part de l'empresa, que és Holding Spain - amb un altre comitè i una altra negociació- havien arribat a un acord d'increment salarial d'un 4% i 6%, és a dir, d'un 10%. En canvi, nosaltres el màxim que ens han ofert era el 8,5%", ha lamentat.

Pel que fa al teletreball, s'havia pactat dos dies de feina a casa i tres a l'oficina. Ara bé, en l'última reunió la direcció els va dir que l'acord es faria fora del conveni i que només tindria una vigència de sis mesos. "A enginyeria fa més de vint mesos fem teletreball amb molt bons resultats", indiquen en un comunicat. "Creiem que el teletreball és una mesura per aconseguir i retenir talent, alhora que millora la conciliació familiar", han afegit. Tot i que la voluntat dels empleats era continuar negociant, finalment, s'han aixecat de la taula davant la negativa de la directiva d'aportar una proposta "mínimament acceptable".

Per això, han convocat una protesta aquest dijous al migdia a les portes de la planta a Valls, si bé els responsables de la companyia els han demanat reunir-se novament demà a la tarda. Tot i això, des del comitè avisen que si no s'avança en la negociació, organitzaran dimecres vinent una manifestació pel polígon de la ciutat.
Arxivat a:
Reus, Lear, Valls
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: