POLÍTICA

​El Pla Estratègic «Horitzó 32» es presentarà a la ciutadania en una audiència pública

El 29 de novembre a les 7 de la tarda s'explicarà el projecte i els seus eixos principals als assistents

El projecte «Horitzó 32» es presentarà al saló de plens el 29 de novembre | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2022 a les 13:41 |
Quatre eixos de ciutat i 10 projectes motors són les claus del Pla Estratègic Horitzó 32, que planteja un full de ruta per transformar la ciutat fins al 2032. Aquest projecte, que ha comptat amb un procés participatiu, es presentarà definitivament a la ciutadania el 29 de novembre en una audiència pública. L'acte serà a les 7 de la tarda al saló de plens de l'ajuntament i donarà resposta als dubtes dels ciutadans.

El Pla Estratègic Horitzó 32 ha estat un procés d'un any i mig que planteja alguns reptes respecte a àmbits com l'urbanisme, la mobilitat, la qualitat de vida i les xarxes de suport. Els quatre eixos principals Ciutat d'oportunitats, Ciutat amb qualitat de vida, Ciutat amb talent i Una ciutat per gaudir contenen 14 escenaris amb 38 línies estratègiques. Segons l'alcalde, Carles Pellicer, el pla és un "projecte de ciutat compartit, que actualitza els valors que ens defineixen en un context de canvis".

Transformació digital, xarxes ciutadanes i urbanisme, entre altres accions


A banda dels quatre eixos principals i com es despleguen, el pla estratègic compta amb 10 projectes motors, que són accions per donar impuls al pla i que responen a més d'un eix. Entre els projectes motors destaquen Ciutat en 15 minuts, per millorar la planificació urbana sostenible i de proximitat; la Xarxa de Cures, per plantejar activitats i serveis relacionades amb les necessitats bàsiques; i les Dades, planificació i avaluació estratègica, per crear un observatori de dades que analitzi el teixit socioeconòmic i les polítiques públiques de la ciutat.

Altres projectes motors tenen l'objectiu d'impulsar la transformació digital, fomentar la creació cultural i artística o crear una xarxa de promoció d'hàbits saludables. Els projectes motors contenen propostes per aplicar, tot i que són orientacions per al govern que estigui a l'ajuntament i que haurà d'aplicar el pla. Segons la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, "hem volgut que sigui el pla estratègic de la ciutat, no del govern, i que el fessin les persones que vivim a Reus per posar-les al centre".

La ciutadania podrà formular preguntes a l'audiència pública


El procés participatiu, actiu durant 18 mesos, ha permès que la ciutadania hi participi mitjançant enquestes i tallers. "L'audiència pública és una eina que permet informar i escoltar, per tant, s'explicarà el Pla Estratègic Horitzó 32 de manera clara i hi haurà la intervenció de la ciutadania que podrà formular els seus dubtes", tal com ha explicat la regidora de Participació, Montserrat Flores. L'acte es farà al saló de Plens de l'ajuntament el dimarts 29 de novembre a les 7 de la tarda.

Descarregueu-vos el Pla Estratègic Horitzó 32 aquí: Pla Estratègic "Horitzó 32"
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: