1 de 10
SOLIDARITAT

Vila-seca amplia el nombre de contenidors per a residus tèxtils

Cada persona consumeix entre 21,5 i 26 quilos de roba per any

Una imatge d'un contenidor a Vila-seca | Cedida
per ReusDigital, Reus, Catalunya | 23 de novembre de 2022 a les 13:05 |
L’Ajuntament de Vila-seca ha signat recentment un conveni de col·laboració amb Formació i Treball, Empresa d’Inserció SLU, amb l’objectiu de dur a terme la recollida i selecció de materials tèxtils per a ser reutilitzats, i el reciclatge en aquells casos en què no és viable la reutilització.

Aquests dies i en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany es centra en els tèxtils, l’Ajuntament de Vila-seca instal·larà nous contenidors al carrer del Camí del Morts, a la Plana; al carrer del Mas d’en Gras; al carrer de Robert d’Aguiló, davant del passatge del Pi; al carrer de Pere de Cardona; al carrer del Mas Calvó, davant del parc dels Geganters; al carrer de Santiago Rusiñol; i al carrer de Josep Maria de Segarra.

Cal recordar que a Catalunya, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, cada persona consumeix entre 21,5 i 26 quilos de roba per any, però només un 12% dels residus tèxtils es recullen selectivament. El 88% restant és portat a valorització energètica o a abocador, perdent així la possibilitat de mantenir o reintroduir aquests recursos en el sistema productiu.

Davant aquesta situació, i la previsió de creixement d’aquests residus, es fan necessàries millores, com ara la instal·lació de contenidors, per a incrementar-ne la reutilització i el reciclatge
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: