POLÍTICA

La Diputació aprova el pressupost per al 2023, xifrat en 189 milions

Els comptes són "enfocats a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de la demarcació", segons apunta la presidenta Llauradó

Imatge de la façana del Palau de la Diputació il·luminada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 12:10 |
El ple de la Diputació de Tarragona d'aquest divendres ha aprovat per unanimitat els pressupostos de la corporació per al 2023, xifrats en 189 milions d'euros i "enfocats a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental al conjunt del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès". La presidenta de la institució, Noemí Llauradó ja va presentar dimecres els comptes davant els mitjans de comunicació, juntament amb el vicepresident primer, diputat d'Hisenda i portaveu del grup polític Junts, Quim Nin, i els representants de la resta de grups: Teresa Mariné (ERC), Imma Costa (PSC) i Pere Lluís Huguet (Cs).

El pressupost, el darrer del present mandat de la Diputació (2019-2023), "reflecteix bona part de les inquietuds i de la voluntat d'incidència en el territori de la corporació supramunicipal en els darrers anys", segons s'ha assenyalat. En aquest sentit, incorpora les partides del Pla d'Acció Municipal (PAM) que "faltaven per arribar al compromís que la institució va contreure amb els municipis de destinar-hi 85 milions d'euros durant aquest mandat". "Culminem així el PAM amb més dotació de la història de la Diputació de Tarragona, la major eina de cooperació municipal per tal que els pobles i ciutats de la demarcació puguin fer realitat els projectes que consideren més adients per ser un bon lloc on viure", ha assenyalat Llauradó.

Inversions per àmbitsD'entre les diferents partides, destaquen les línies de subvencions per a la transició energètica i l'acció climàtica, que sumen en total 7,5 milions, distribuïts en 900.000 euros per a accions contra els incendis forestals, 600.000 "per a una millor gestió dels residus" i 6 milions per a inversions per a la descarbonització. Aquests ajuts es vehiculen a través del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Economia Sostenible (PAES) i "s'enfoquen a la reducció d'emissions i el canvi d'hàbits de consum".

Aquest també és el pressupost que completa, amb una partida de 8,2 milions, el finançament per a les inversions que cal fer en la xarxa local de carreteres, que van prioritzar-se en el Pla quadriennal d'inversions de la xarxa local de carreteres aprovat pel Ple el 26 de juny del 2020. En total, doncs, seran 18,6 milions d'inversió pública. Durant la presentació també s'ha destacat, atesa la singularitat del projecte, l'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, impulsada per la Diputació en col·laboració amb els municipis de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, amb finançament provinent dels fons Next Generation.

Pel que fa a la cultura, i entre altres projectes dins d'aquest àmbit, es continuarà donant servei als ajuntaments a través del catàleg de programacions culturals l'e-catàleg (1,5 milions); la línia per a activitats singulars (2 milions) i la línia encetada aquest 2022 per a activitats estratègiques d'alta rellevància (800.000 milions), donant suport així a festivals, certàmens i activitats que signifiquen la demarcació com a territori creatiu i creador.

360.000 euros dels pressupostos que es destinaran per proveir de caixers automàtics municipis de menys de 500 habitants que no en disposin.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: