1 de 10
EL TEMPS

El 112 rep catorze trucades de Reus per l'episodi de vent

En el conjunt del Baix Camp en són 24; els Bombers atenen prop d'una quarantena d'incidències al Camp

L'afectació de l'episodi de vent d'aquest dimarts ha estat general arreu del país | Bombers/ Twitter
per M.B., Reus, Catalunya | 22 de novembre de 2022 a les 19:05 |
Els Bombers han atès 118 serveis per les ventades entre les 10 de la nit del passat dilluns i les 5 de la tarda d'aquest dimarts. La majoria d'incidències han estat per retirar arbres o branques caigudes, elements inestables de façanes i també per revisar pals i cablejat elèctric. La majoria de serveis s'han fet a la regió d'emergències de Tarragona (38) i a la metropolitana sud (33). A la metropolitana nord se n'han fet 26 i a l'Ebre, 9.

Ventcat desactivatA moltes zones del país s'han superat els 72 km/h i al sud i a alta muntanya els 100. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 182 trucades per vent fins a les 6 de la tarda. Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Ventcat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'afectació del vent ha estat general i el vent del nord i oest ha bufat amb ratxes fortes i algunes molt fortes a diferents punts del territori, en especial a l'Alt Empordà i meitat sud del país. La previsió indicava que a partir del migdia el vent afluixaria sensiblement, previsió que s'ha complert i que ha dut Protecció Civil a desactivar passades les 6 de la tarda el pla Ventcat.

Ratxes de ventAlgunes de les ratxes més intenses i destacades s'han donat a Portbou (134 km/h), Font-rubí (111), Mas de Barberans (110), El Perelló (104), Mont-roig del Camp (103), Constantí (81) i Alcanar (73), entre altres. El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 6 de la tarda un total de 182 trucades per incidents a causa del fort vent. Les comarques amb més trucades han estat el Barcelonès (74), el Baix Camp (24), el Vallès Occidental (16) i el Baix Llobregat (14).

Els municipis amb més trucades han estat Barcelona (65), Reus (14) i Tarragona (9). El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest matí hi ha hagut un camió bolcat a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant per un fort cop de vent. La circulació ja s'ha normalitzat a la zona. Una quinzena de municipis també han comunicat al CECAT de Protecció Civil que han posat en prealerta o alerta els seus plans d'emergències municipals per vent.

De cara a dimecres, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la situació millorarà. L'ambient serà més suau. Tant al matí com a la tarda hi haurà intervals de núvols amb estones de sol. Entre divendres i dissabte no hi haurà grans canvis, si bé les temperatures podrien ser més baixes altre cop.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: