1 de 10
SOCIETAT

La factura de l'incivisme a Reus: 370.000 euros anuals

"A casa no ho faries. Al carrer, tampoc" és la nova campanya impulsada des del consistori

Les pintades a les parets, una conducta incívica freqüent | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de novembre de 2022 a les 13:01 |
L’Ajuntament de Reus posa en marxa la campanya A casa no ho faries. Al carrer, tampoc per lluitar contra l’incivisme a la ciutat. La iniciativa "complementa la pressió policial contra els incívics, que es tradueix en gairebé 4.000 denúncies anuals per comportaments incívics", segons s'ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa.

Una campanya que "interpel·la" els incívicsA casa no ho faries. Al carrer, tampoc és "una campanya de desplegament progressiu i continuïtat en el temps", que inclou accions "diverses per arribar a diferents públics" a la recerca de la col·laboració ciutadana i el "compromís en la lluita contra l’incivisme". L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, s'ha referit també a la "suma d’esforços" dels agents més afectats per l’incivisme; i els "propis incívics", als quals la campanya "interpel·larà directament amb accions específiques".
 

Vázquez, Pellicer i Massó, a la roda de premsa per presentar la campanya contra l'incivisme Foto: Reus.cat


Pellicer ha assenyalat que la mesura respon "a la voluntat de mantenir la pressió per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties, pertorben la convivència i tenen un alt cost econòmic i social". En aquest sentit, el batlle ha lamentat que la "factura de l’incivisme" a Reus és superior als 370.000 euros anuals.

"Pixar al carrer: sanció 500 euros"A casa no ho faries. Al carrer, tampoc inclou quatre imatges gràfiques, per "denunciar conductes incíviques com no recollir els excrements dels gossos, fer malbé el mobiliari urbà, pintar grafittis en façanes o llençar la brossa al carrer". Es farà publicitat amb cartells, anuncis al mitjans de comunicació, difusió a través de les xarxes socials, i també s’explicarà a les associacions de veïns per demanar la seva col·laboració en la la lluita contra l’incivisme. En aquesta línia, el president de la Federació d'associacions de veïns de Reus, Marcos Massó, ha acompanyat Pellicer i Vázquez a la roda de premsa d'aquest dimarts. 

Una segona acció que es posarà en marxa és Tinguem la festa en pau. Al carrer, a la nit i de festa... No facis soroll. Per impulsar-la es comptarà amb el propi sector de l’oci nocturn. "S’apel·la a la ciutadania a que quan surti de nit, ho faci amb respecte, no faci soroll i respecti el descans veïnal. Aquesta acció es posarà en marxa d’aquí dues setmanes, perquè coincideixi amb l’augment de l’oci nocturn amb motiu dels sopars d’empresa i les vacances de Nadal. Però tindrà continuïtat en el temps", ha assenyalat Vázquez.

També es faran anuncis als mitjans de comunicació, cartelleria a la via pública i amb impactes a través de les xarxes socials. Dues de les conductes incíviques més habituals, s'ha apuntat des del consistori, són orinar al carrer i no recollir els excrements de gossos. Quant a la primera, la Guàrdia Urbana ha començat a instal·lar als carrers pròxims als locals d’oci cartells amb un missatge molt clar i directe: Pixar al carrer, sanció 500 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: