1 de 10
EL TEMPS

Incidències diverses causades per l'episodi de fort vent

A Mont-roig del Camp es registra una ratxa de 97,7 km/h

Un bomber retira branques d'un arbre que ha caigut a la via pública | Bombers/ Twitter
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de novembre de 2022 a les 08:33 |
La Guàrdia Urbana de Reus ha atès, per ara, diverses incidències causades pel vent. A la xarxa, el cos ha exposat que els agents han hagut d'intervenir per retirar branques d'arbre caigudes a la via pública, per contenidors desplaçats del seu lloc o per "desprendiments de fragments de façana", entre altres.

Els agents de policia compten amb el suport dels voluntaris de Protecció Civil. Cal recordar que el passat dilluns, davant la previsió del fort episodi de vent, s'ha apuntat que els parcs públics romandran tancats per precaució.

En clau territorial, i segons els Bombers, des de les 8 del vespre del passat dilluns i fins a les 7 del matí d'aquest dimarts, s'han atès 27 avisos per incidències relacionades amb el vent. La majoria han estat per retirar branques o arbres caiguts. Al Camp se n'han comptat sis, i a l'Ebre 4. Entre les 7 i les 9, però, se n'han computat 33, la majoria a la demarcació de Tarragona. 

L'episodi s'intensificaSegons les previsions, l'episodi de fort vent s'ha d'intensificar aquest dimarts i l'afectació s'estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h. El telèfon d'emergències 112 ha rebut una trentena de trucades relacionades amb les ventades, per incidències amb cobertes, bastides, mobiliari urbà, enllumenat públic i arbres. Cap de les incidències ha estat greu. La majoria han estat de Barcelona i Terrassa, també algunes a Tarragona i Terres de l'Ebre.

Segons informa Protecció Civil, aquest dilluns a la matinada a Portbou (Alt Empordà) s'han registrat ratxes de vent de 117,7 km/h; a Mas de Barberans (Montsià), de 113,8; al Perelló (Baix Ebre), de 112,7; a Mont-roig del Camp (Baix Camp), de 97,7 i a Font-rubí (Alt Penedès), 83,2. Protecció Civil demana evitar zones boscoses, on poden caure branques o arbres. Dins dels nuclis urbans, s'ha de vigilar amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Per prevenció, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent, com les torretes.

Protecció Civil recorda que no és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables. Al mar, és important no apropar-se a espigons, esculleres ni passejos marítims. Les onades poden arrossegar. El Servei Català de Trànsit (SCT) demana moderar la velocitat i vigilar la distància lateral en avançaments. També recomana corregir les desviacions de la trajectòria causades pel vent i agafar fort el volant o manillar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: