1 de 10
AIGUA

El CAT participa en un projecte europeu sobre el control de la qualitat de l’aigua

El projecte d’investigació està enfocat a la garantia de la qualitat de l’aigua i alhora adaptar-se als possibles efectes del canvi climàtic en l’aigua i les seues propietats

Entrada de les instal·lacions del Consorci d'Aigües de Tarragona a l'Ampolla | Google Street View
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 21 de novembre de 2022 a les 12:15 |
El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) participarà en el projecte Gestió climàtica resilient per una desinfecció segura i productes derivats  en sistemes d’abastament, el projecte SAFECREW, que ha estat seleccionat dins del programa d’investigació i innovació de la Unió Europea Horizon 2022, i que té un pressupost global de 4.000.000 euros.
 
Este projecte està coordinat per l’Associació Alemanya de l’Aigua i hi participen onze entitats entre les quals destaca la Universitat d’Hamburg i la Universitat Politècnica de Milà. En l’àmbit estatal hi participa el centre tecnològic EURECAT i el Consorci d’Aigües de Tarragona.
 
El projecte consta de dues línies principals d’investigació, per una banda, aplicar nous mètodes de mesura de la qualitat de l’aigua i, per altra banda, utilitzar tècniques digitals per optimitzar el procés de desinfecció. El CAT concretament hi participaria per experimentar els avenços en la seva pròpia xarxa de distribució, provant nous equips de detecció de trihalometans i subproductes de la desinfecció així com altres tècniques avançades.
 
L’objectiu del Consorci en aquest projecte és el d’optimitzar els processos de floculació, decantació i filtratge de la planta de tractament d’aigua potable així com el de perfeccionar l’ús de les electrocloracions a la xarxa de distribució.
 
El president del CAT, Joan Alginet, es mostra molt satisfet de l’aprovació del projecte europeu i assegura que “aquest tipus de projectes són molt importants, ja que ens permeten potenciar la millora continua, un dels compromisos del CAT, i a més fer-ho a gran escala i de la mà de socis molt potents”.
 
La part de subvenció que li pertoca al CAT per a poder destinar recursos humans i tècnics al projecte SAFECREW és del voltant de 200.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: