1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port Tarragona adjudica les «zones d'ombra» del pla de millora de la façana marítima del Serrallo

Les obres comencen l'any que ve, tenen un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de 427.000 euros

Una imatge simulada de la façana, després de la intervenció | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 10:00 |
El Port de Tarragona ha adjudicat a l’empresa Izer Ingeniería y Economía SL amb un pressupost de 426.782,95 euros (IVA inclòs) una de les quatre actuacions del pla de millora de la façana marítima del barri del Serrallo, presentat el passat 22 de març de 2022. Es tracta de la creació de cinc zones d’ombra al llarg del passeig d’aquest barri mariner.

En cadascun d’aquests espais està previst instal·lar pèrgoles dissenyades al descans i construïdes amb material resistent amb acabat tipus fusta. A més cada zona anirà acompanyada d’unes jardineres on es plantarà vegetació per generar un ambient natural i confortable amb més ombra.

El termini d’execució del projecte és de tres mesos des de l’inici de les obres, previst a començament de l’any vinent. Els mòduls (6 unitats de 8x4 m2) sumaran 192 m2 d’espai amb ombra en una zona molt exposada al sol, especialment a l’estiu, on els veïns i veïnes com els visitants, passegen a totes hores del dia. L’actuació forma part de les mesures pactades amb l’Associació de Veïns del Serrallo "per donar resposta a les peticions de les famílies que viuen en aquesta zona a cavall del port i de la ciutat", segons l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Al mateix temps, també reforçaran l’atractiu turístic i lúdic del barri i millorarà l’estada de les persones visitants en un dels punts icònics de la ciutat, el moll de Pescadors del Serrallo. Un pla integral per millorar la façana marítima del barri del Serrallo. 

Els projectes, consensuats el seu dia amb l’Associació de Veïns del Serrallo, han comptat amb un pressupost total d’1.150.000 euros (IVA exclòs) per introduir diverses millores, finançades íntegrament per Port Tarragona i que s’han anat executant durant aquest any 2022. La restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous mural són les quatre accions que conformen aquest pla integral.

El pantalà del Serrallo



Quant al pantalà del Serralo, compta amb una inversió de 415.000 euros (IVA exclòs) per restaurar i fer un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud total de 82 metres. La plataforma del pantalà està formada per dues estructures independents a doble alçada i separades per 0,40 metres, el pantalà alt és de 4 metres d'amplada mentre que el baix té 2 metres d'amplada.

Entre les millores que té el nou pantalà destaquen la nova fusta sintètica que substitueix l’anterior natural, reduint així costos de manteniment, i la col·locació de punts de llum i baranes per fer guanyar en seguretat Zona d’ombra als parcs infantils del Moll de Costa Des del passat 23 de juny, els parcs infantils davant del Tinglado 4 del Moll de Costa, construïts pel Port de Tarragona l’any 2013 i ampliats l’any 2017, gaudeixen de noves zones d’ombra perquè els més petits de la casa puguin jugar durant tot l’any.

Aproximadament el 50 % del total de la superfície de cadascun dels dos parcs infantils queda sota l’ombra perquè durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui continuar utilitzant el mobiliari de jocs infantils. Per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on aquest és menys intens, es va decidir deixar una part de cada parc al descobert. Es van instal·lar uns 217 m2 de material flexible que projecta l’ombra que se subjecta mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels propis parcs infantils. El pressupost per realitzar aquesta instal·lació va ser de 136.120,98 € (IVA exclòs).

Restauració de l’entorn del pont de la Petxina



La iniciativa artística que va omplir les parets del Serrallo amb cultura urbana amb temes que "fan valer la identitat il la història del barri continua amb una nova proposta conjunta entre l'Associació de Veïns i el Port de Tarragona". Aquest projecte amplia les oportunitats perquè artistes deixin la seva empremta al barri amb una nova paret ubicada al pont de la Petxina. Aquesta paret està ubicada en un dels accessos al barri del Serrallo pel carrer Pere Martell en la confluència entre el barri del Port i Torres Jordi.

És un dels dos passos per sota de la via del tren al barri i que es restaura per donar la benvinguda al Serrallo. El cost d’aquesta rehabilitació amb altres petites actuacions consistents en reparacions i accions en diferents punts del barri suposen una inversió d’aproximadament d’uns 100.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: