1 de 10
AIGUA

​Aigües de Reus crearà un laboratori divulgatiu de ciència

Dirigit als centres educatius, es troba en fase de construcció i estarà llest a final d'aquest curs

El nou laboratori complementarà l'oferta educativa d'Aigües de Reus | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 10:05 |
Un laboratori per potenciar les activitats pedagògiques dirigides als centres educatius. Aquest és el projecte que ha posat en marxa Aigües de Reus, que ha iniciat les obres d’aquest equipament a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i que entrarà en funcionament abans de final de curs.

Servirà per explicar els processos relacionats amb el tractament d'aigua


Actualment, la visita dels centres educatius a l’ETAP inclou una presa de mostres i la seva anàlisi en un laboratori que abans estava en ús. El nou projecte preveu convertir aquest espai en un taller permanent que permeti l’alumnat experimentar i conèixer els diferents processos científics relacionats amb el tractament d’aigua. 

L'espai s’està dissenyant amb tècniques museogràfiques que contribueixin a comprendre els processos de filtració, cloració i els tractaments que es fan per garantir la potabilització de l’aigua. A la mateixa sala, també hi haurà una zona d’experimentació, on posar en pràctica diverses propostes científiques adreçades a diferents edats i nivells d'aprenentatge. 

D’aquesta manera, Aigües de Reus complementarà la seva oferta pedagògica alhora que fomenta la reflexió sobre els usos, valors i gestió de l’aigua. De fet, el coneixement del medi i la promoció de la cultura de l’aigua entre la ciutadania i, especialment, entre els més joves, forma part de les línies estratègiques de l’empresa municipal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: