1 de 10
LITERATURA

«Nicolau», d’Antoni Veciana, entre les obres candidates al Premi Òmnium a la Millor novel·la de 2022

Els guardó està dotat de 20.000 euros per a l’autor i 5.000 més destinats a la promoció de l’obra

Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 20 de novembre de 2022 a les 12:55 |
L’obra Nicolau de l’autor reusenc Antoni Veciana, ha estat nominada al Premi Òmnium a la Millor novel·la de l’any 2022. Editada per La Segona Perifèria, es tracta de la primera novel·la de Veciana, i explica d’un noi a qui la terra ferma només li ha ofert menyspreu, i que troba al mar una barreja entre solitud i llibertat que el fa feliç.

La resta d’obres triades són: Al llac (Columna), de Maria Barbal; Aioua (Males Herbes), de Roser Cabré-Verdiell; Benvolguda (Columna), d’Empar Moliner; Distòcia (L’Altra), de Pilar Codony; El monstre de Santa Helena (La Campana), d’Albert Sánchez Piñol; Els dies bons (Bromera), d’Aina Fullana; Guilleries (Males Herbes), de Ferran Garcia; Les altures (Empúries), de Sebastià Portell. i Ràbia (Proa), de Sebastià Alzamora.

Els guardó està dotat de 20.000 euros per a l’autor i 5.000 més destinats a la promoció de l’obra. El jurat d’aquesta primera fase és format per la traductora  i periodista Valèria Gaillard; l’escriptor, guionista i divulgador lingüístic Enric Gomà; la crítica literària Júlia Ojeda i el llibreter Lluís Ruiz.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: