1 de 10
POLÍTICA

«Treballem per obrir un dispensari amb les millors condicions per a tothom»

El govern dona suport, al ple, a la moció de la CUP relativa al consultori del barri Gaudí

Una imatge d'arxiu de l'exterior del dispensari del barri Gaudí | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 18 de novembre de 2022 a les 17:35 |
El debat plenari d'aquest divendres ha tractat, en la seva recta final, les propostes de resolució i les mocions dels grups a l'oposició. En el primer cas, ha prosperat una mesura plantejada pel PSC Reus, per "combatre" la violència masclista. Cs, però, no ha estat de sort a l'hora de defensar "l’etiquetatge" del mobiliari municipal, tot lamentant el "vandalisme" que hi ha la ciutat, segons ha dit la portaveu, Débora García. Tan sols ha comptat amb tres favorables (els dels dos proposants i el del regidor no adscrit, Raúl Meléndez). 

Un "projecte de salut comunitària"Acte seguit s'ha abordat una moció de la CUP Reus en suport a la Plataforma en defensa del dispensari del barri Gaudí, per tal que aquest reobri "sencer", el que vol dir que el centre compti amb "metge, infermeria i administració", segons els proposants. La portaveu, Marta Llorens, ha donat per fet que l'equipament tornarà a posar-se en funcionament, però tot aprofitant la visita al saló del plens d'alguns veïns ha instat el govern a aportar-los "un calendari precís" al respecte. S'ha aprovat per unanimitat.
 

Captura de pantalla on es veu un grup de veïns del barri Gaudí, al ple, per demanar la reobertura del dispensari Foto: Reus.cat


Els acords adoptats, segons consten a la moció, passen per realitzar una reunió entre el regidor de Salut Pública, la directora territorial de Salut al Camp, el delegat del Govern al Camp i representants de la plataforma "per tal de revisar, avaluar i modificar" la proposta del document Pla funcional de projecte comunitari dins el marc del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària. Igualment apunta a la realització d'una comissió de seguiment entre els implicats "per tal d’avaluar tot el procés de reobertura del consultori".

Tant Meléndez com Cs han donat suport als independentistes. Des del PSC, Ana Martínez ha volgut recordar el "compromís" que el seu grup municipal ha tingut per reobrir el dispensari. A les files del govern, el regidor de Salut, Òscar Subirats, ha manifestat que "el que cal al barri és un dispensari, i amb un esperit més ambiciós. Va més enllà d'un metge, infermeria i administració", ha argumentat. "Estem treballant per obrir un dispensari amb les millors condicions per a tothom", ha assenyalat després. 

Simulacres d'emergència i confinament"Compartim les necessitats dels veïns. Hi hem parlat, i hem fet que el veïnat parli amb la regió sanitària, i les reunions han estat útils", ha subratllat encara el regidor. La proposta que es prepara, ha dit, "serà molt millor que la que teníem fins ara". Tot i no compartir "les mesures de mediació" que proposava la CUP entre el veïnat i Salut, Subirats ha garantit el suport del govern a la moció. Amb to irònic, la socialista Martínez ha agraït la "lliçó magistral" del regidor sobre la salut comunitària, "si bé aquesta és compatible amb l'atenció primària", ha matisat. 

Acte seguit, però, la CUP no ha tingut prou suports per veure aprovada una segona moció, aquesta per fer simulacres simulacres d'evacuació o confinament en cas d'accident aeri i ferroviari amb transport de mercaderies perilloses. Des del govern, la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, ha argumentat que aquests exercicis "ja s'estan fent". El PSC i Cs han fet costat als cupaires. 

Habitatge socialEn acabat, els socialistes han mirat de fer valer sense èxit una proposta per "disposar de més habitatge social" a la capital del Baix Camp. Els punts d'acord, un parell, passaven per tal que l'ajuntament establís convenis de col·laboració amb les entitats bancàries i la Sareb "per disposar de pisos buits i poder-los destinar, en un període breu de temps, al lloguer social".

També pretenia instar la Generalitat de Catalunya a arribar a acords amb l’Ajuntament de Reus "per a la cessió d’habitatges que es puguin destinar a lloguer social". Si bé ha admès "compartir el fons" de la moció, i en representació del govern, la regidora Teresa Pallarès ha apuntat que "no compartim les formes". Ha assenyalat que ja s'assoleixen pactes amb la Generalitat per a la cessió de pisos, i que l'ajuntament "no entrarà al joc de la Sareb". 

Tarifa resident a la zona blavaL'última moció de l'ordre del dia l'ha plantejada el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, en relació amb la tarifa resident de la zona blava de Reus. L'ex de Cs ha defensat que s'apliqui un descompte als residents de manera que puguin aparcar "sense límit de temps durant tot l'any, per una quantitat simbòlica de 5 cèntims l'hora, i gaudir de la primera hora gratuïta". Tot plegat, a més, hauria d'articular-se de cara als usuaris a través de l'aplicació Aparcar. El cupaire Edgar Fernández ha indicat que "es tracta d'una bona proposta" i ha garantit el suport a la moció; per contra, el socialista Héctor Fort ha anunciat l'abstenció del seu grup. "Voldríem anul·lar algunes zones blaves del terme, això sí", ha dit. 

En nom del govern, Marina Berasategui ha agraït "la feina que fa" Meléndez i ha apuntat que "a Reus no n'hi ha moltes, de zones blaves; i són disperses arreu de la ciutat". "El diagnòstic que ha fet no s'ajusta a la realitat", ha indicat la regidora. 

Altres informacions relacionades amb el ple d'aquest divendres:

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: