1 de 10
POLÍTICA

El Parlament votarà la reprovació d'Elena i sobre el projecte Hard Rock

Els comuns volen que la cambra insti el Govern a garantir cita amb el metge de capçalera en màxim 48 hores

Ple del Parlament | Pau Ollé
per Redacció, Tarragona | 18 de novembre de 2022 a les 12:12 |
El ple del Parlament que comença dimarts de la setmana que ve votarà la reprovació del conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, a petició d'una moció presentada per PSC-Units. També se sotmetrà a votació una moció de la CUP que demana anul·lar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, conegut com el projecte de Hard Rock. Així mateix, els anticapitalistes demanen que no es faci efectiva la compra per valor dels 120 milions d'euros dels terrenys on s'ha d'ubicar el complex. D'altra banda, els comuns han presentar una moció en l'àmbit de salut que, entre altres qüestions, demana que es garanteixi cita amb el metge de capçalera en un màxim de 48 hores.

Els socialistes volen que el Parlament reprovi el conseller Elena i que el Govern "s'abstingui de fer més intromissions en l'organigrama del cos dels Mossos a fi d'evitar perllongar la incertesa generada. També reclamen que l'executiu presidit per Pere Aragonès elabori i presenti al Parlament el Pla General de Seguretat de Catalunya 2023-2025.

Segons el text de la moció del PSC, els canvis promoguts per Elena han generat un "gran període d'inestabilitat" a la direcció de la policia catalana. Considera que els canvis no han estat justificats perquè responen a "decisions arbitràries i unilaterals". "Suposant una greu intromissió en l'organització policial, que ultrapassa la potestat del titular del Departament d'Interior de nomenar el cap del cos i, si s'escau, de concertar amb aquest els membres de la Prefectura", afegeix la moció que se sotmetrà a votació.

Per la seva banda, ECP vol que el Parlament insti el Govern a establir un calendari pressupostari de màxim tres anys per assolir que el 25% del pressupost de Salut es destini a l'atenció primària. Així doncs, també reclamen que abans d'acabar l'any s'aprovi l'ordre per garantir un temps d'espera menor a sis mesos per a les operacions de reconstrucció mamària, per tal que l'ordre estigui vigent l'1 de gener del 2023.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: