1 de 10
ANY FUSTER

Les Biblioteques Municipals i el Centre de Lectura programen actes per l'Any Fuster

Del 21 al 25 de novembre

Una imatge de Joan Fuster | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de novembre de 2022 a les 09:43 |
Aquest any 2022, a més de ser Any Gabriel Ferrater, també es commemora el centenari del naixement de Joan Fuster a Sueca, al País Valencià. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seva obra principal, l’assaig històric Nosaltres, els valencians, la seva tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi la lingüística, la història, la filosofia i el turisme.

És considerat com un dels assagistes en català més importants del segle XX. Va ser un gran intel·lectual i és una persona clau en el desenvolupament nacional dels Països Catalans. Les Biblioteques Municipals i la Biblioteca del Centre de Lectura s’han coordinat per dedicar-li la setmana del 21 al 25 de novembre amb diversos actes per posar en valor la seva figura i la seva obra multidisciplinar a la vegada que han publicat una bibliogafia conjunta de l’obra de Fuster existent al fons de les tres biblioteques.

Els actesLa primera activitat del cicle és el dilluns 21 de novembre a la Biblioteca Central Xavier Amorós, en un acte a les 7 de la tarda anomenat Joan Fuster, el gran desconegut per donar a conèixer la figura de l’autor, a càrrec de Xavier Ferré Trill, i la lectura de diversos fragments, que anirà a càrrec de les membres del Club de poesia de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Tindrà l’acompanyament musical de Joan Pujol i ha estat organitzat per Montse Farrés, conductora del club.

La resta d’actes tenen lloc els dies 23, 24 i 25 al Centre de Lectura a càrrec de diferents personalitats. El dimecres 23, a dos quarts de 8 del vespre, Josep Muegades pronunciarà la conferència Joan Fuster ara i sempre; l'endemà, a les 8 del vespre, Isidre Crespo, parlarà de Joan Fuster, de viva veu encara; i divendres 25, a les 7 de la tarda, serà el torn de Jordi Martí amb Joan Fuster, un heterodox entre els heterodoxos.

Durant la setmana, a les Biblioteques Municipals s’exposarà la seva bibliografia per tal d’animar tothom a endinsar-se a la singular obra de Joan Fuster. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: