1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Josep Sabaté, alcaldable per ERC a Castellvell: «Farem fitxatges per guanyar i continuar transformant el municipi»

Segons l’actual alcalde, la prioritat del programa serà la construcció d’un auditori, el pressupost del qual es calcula que serà d’uns dos milions d’euros

Noemí Llauradó, amb Josep Sabaté | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 18 de novembre de 2022 a les 08:42 |
L’alcalde de Castellvell, Josep Manel Sabaté, tornarà a ser alcaldable per Esquerra Republicana a les municipals del 2023. “En aquests quatre anys, hem materialitzat un 90% del programa electoral, i per això penso que la gent ens farà costat per continuar canviant el municipi”, va assegurar Sabaté en la seva presentació pública com alcaldable el passat dijous.

Segons el rapitenc, l’equip que l’ha acompanyat durant aquest mandat és un dels motius pels quals es torna a presentar. En els comicis que el van fer alcalde el 2019, ERC va assolir quatre regidors i va formar govern juntament amb els dos que va aconseguir Ara Castellvell. Sabaté va afirmar que no canviaran les cares dels qui l’acompanyaran, però sí que es faran incorporacions, ja que s’espera augmentar el nombre de regidors: “Tenim un fitxatge de nivell altíssim que anunciarem en els pròxims dies”, va avançar.

Els reptes per als pròxims quatre anysEl regidor de Cultura i Sanitat, Jordi Jové, va expressar que “l’alcalde està preparat per assumir el repte de tornar a liderar el municipi”. De cara al possible pròxim mandat, Sabaté va manifestar que la prioritat és la construcció d’un auditori: “Ja disposem dels terrenys i ens queda elaborar el projecte i obtenir un pressupost, que calculo que anirà sobre els dos milions d’euros”.

De moment, però, el consistori ha adquirit el celler de la cooperativa, que es transformarà en un edifici cultural i s’adaptarà per realitzar-hi representacions i espectacles. Una altra de les grans qüestions que es pot resoldre en el següent mandat és el soterrament de les torres de la línia elèctrica d’alta tensió que passa per la urbanització del Pinar. L’Ajuntament de Reus destinarà una partida de 425.000 euros a l’expedient dels pressupostos municipals de 2023. Per la seva banda, l’Ajuntament de Castellvell ha reservat, de moment, 128.000 euros per a les actuacions. “Si no passa res, l’any 2023 hi haurà un calendari que marcarà els temps”, va subratllar.

“Necessitem la col·laboració de la Generalitat de Catalunya; estem en converses, tot dependrà que els pressupostos s’aprovin, però la consellera Teresa Jordà ho té al cap”, va destacar la presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó. Els treballs es finançarien de manera pluriennal, “ja que es tracta d’una obra de gran envergadura i pressupost”, va afegir.

El mandat que es deixa enrereSabaté va destacar algunes actuacions que s’han dut a terme a Castellvell, com la derogació de les contribucions especials, la reducció de l’endeutament en un 90%, els pressupostos participatius, l’aposta per la cultura al municipi, amb iniciatives com el Castellvell MusicFest, la millora de la piscina municipal i dels equipaments esportius, la connexió entre Castellmoster i el nucli antic, i el descobriment del refugi antiaeri.

Sobre això, l’alcalde va anunciar que només resta l’últim tram d’actuacions perquè l’espai sigui visitable l’any vinent. Un altre dels grans projectes que s’ha realitzat, conjuntament amb l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, ha estat la remodelació de la carretera TP-704, que uneix la capital del Baix Camp amb Castellvell: “Tot i que al principi va haver-hi dubtes, la gent ens ha transmès un feedback positiu”, va indicar Sabaté.

Llauradó va expressar que “la col·laboració entre institucions ha estat vital perquè el municipi creixi, des de la Diputació s’han engegat línies de subvenció en iniciatives que tinguin un impacte en el territori”.

L’acte de presentació també va comptar amb l’assistència, entre altres, dels diputats al Parlament Irene Aragonès i Carles Castillo, i de la que serà alcaldable a Cambrils i actual vicepresidenta de la Diputació, Camí Mendoza. S’hi han sumat, a través d’un vídeo, el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el regidor i alcaldable republicà a Esplugues de Llobregat, Roger Martínez.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: