1 de 10
EQUIPAMENTS

Reobren les portes del Mòdul 6 de la Tabacalera per fer-hi activitats culturals

Aquest dissabte s'inauguren el cicle "En Dansa" i la instal·lació "Dimonis", de cabosanroque

La consellera, obrint la Tabacalera. | Tjerk van der Meulen
per Redacció, Tarragona | 17 de novembre de 2022 a les 17:50 |
La conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona reobre l'edifici de Tabacalera aquest dissabte i durant tot el mes de novembre i inicis de desembre per acollir diferents propostes culturals. Per una banda, i després de l'èxit d'aquest estiu, l'espai Tabacalera torna a acollir el cicle En Dansa i, per una altra, el Mòdul 6 acull la instal·lació Dimonis, de cabosanroque, de la mà de Mèdol Centre d'Arts Contemporànies.

Aquesta edició de tardor d'En Dansa, que arriba amb totes les entrades exhaurides per a les dues primeres funcions, s'estrena aquest dissabte 19 de novembre amb Formicaio de la companyia La Im.perfecta i Ying yang, the balance amb la companyia Vols. La segona cita serà el 3 de desembre amb Pequeños Enclaves libres de la companyia Evohé i Un viatge a París de la companyia Expans'Art. Les dues propostes estaran dinamitzades pel director teatral Joan Rioné.

Aquest hivern, el cicle En Dansa s'expandirà també cap a la Part Alta i, el 21 de gener, amb l'Antic Ajuntament com a punt de partida, es podrà veure Lucía – Apocalipsi – Pietà de la companyia La Dama i, el 3 de febrer, Latidos amb el Ballet Amaia Dorronsoro. Les dues actuacions es combinaran en un recorregut per diferents espais ocults de la Part Alta sota el guiatge de Nemesis arqueologia i difusió cultural.

També Mèdol Centre d'Arts Visuals envaeix el Mòdul 6 de l'emblemàtic edifici de Tabacalera a partir d'aquest dissabte per presentar la instal·lació Dimonis, una producció del grup de música experimental cabosanroque.  

El local, que va servir de magatzem fins que va tancar la fàbrica l'any 2005, ha estat condicionat per acollir l'últim muntatge destacat de la programació de Mèdol per aquest 2022 i s'incorpora d'aquesta manera al mapa d'espais culturals de la ciutat. Tal com ha expressat la consellera Inés Solé, "l'arranjament per a usos culturals de l'antic magatzem és una de les grans i històriques reivindicacions ciutadanes". Tot i que el Centre d'Arts tingui la seva seu principal a Casa Canals,  part de la seva activitat es desenvolupa en altres espais de la ciutat per tal de contribuir a la disseminació de la cultura. "Aquesta primera activitat de Mèdol a Tabacalera neix amb la voluntat que el Mòdul 6 esdevingui un espai cultural de continuïtat i pugui acollir futures activitats des d'una perspectiva contemporània. Avui reobrim les portes i això ens marca l'inici d'un camí, una nova aventura que iniciem aquest dissabte. Hem engegat la màquina per què poc a poc vagin passant coses en aquesta espai", ha manifestat Inés Solé.  

La instal·lació Dimonis apropa al visitant al Jacint Verdaguer més desconegut tot endinsant-se en les notes que va prendre entre 1890 i 1893, quan participava com a mossèn en sessions d'exorcisme en un pis del barri del Born, a Barcelona, i fa d'aquells fets una nova interpretació artística. El resultat és una gran instal·lació sonora i plàstica de cabosanroque estrenada el 2020 i ara en itinerància a Catalunya. 10 instal·lacions plàstic-o-sonores per reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques i teatrals. 

En la producció hi han participat el Festival Temporada Alta, el festival Grec, el Centre Cultural La Filature Scène-National de Mulhouse, la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Jacint Verdaguer, i compta amb la col·laboració del cantaor El Niño de Elche i la ballarina Rocío Molina.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: