1 de 10
SOLIDARITAT

Creu Roja Joventut promou a Reus la recollida de joguines per a canalla vulnerable

El 4 de desembre se'n podran donar a l'estadi municipal, tot coincidint amb la disputa d'un partit del Reus FC Reddis

La campanya de recollida de jocs i joguines arriba aquest Nadal a la seva 30a edició | Roger Navarro
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 16:30 |
La Creu Roja Joventut promou actes diversos en el marc de la 30a campanya de joguines Els seus drets en joc a la demarcació de Tarragona, que es duran a terme durant el proper mes de desembre i fins al 3 de gener, quan s'acabarà la recollida. L’objectiu d’enguany és arribar a la xifra de 8.000 joguines i jocs "nous, no bèl·lics i no sexistes" recollits al territori, per poder donar resposta als més de 2.500 nens i joves en situació de vulnerabilitat als que Creu Roja Joventut preveu arribar en aquest projecte.

En aquest sentit, l'entitat ha subratllat que "el nombre de beneficiaris no ha deixat de créixer d’ençà que va començar la campanya". En els darrers cinc anys, posem per cas, el volum d’infants i joves atesos des de Creu Roja Joventut en la campanya de joguines s’ha incrementat en més d’un 65%. A l’edició del 2018 es van entregar un total de 4.000 joguines per a 1.800 infants i joves; a la del 2020 es va arribar a la xifra de 6.000; i a la del 2021 es va superar la barrera de les 8.000 joguines, repartides entre prop de 3.000 nens i adolescents de la demarcació.

Actes principals al territoriLa campanya s’emmarca dins un projecte "més ampli" que l’entitat realitza durant tot l’any, anomenat La joguina educativa, i que té per finalitat "sensibilitzar sobre la importància del joc i la joguina en l’etapa infantil".

Els actes principals d’aquesta 30a edició tindran lloc arreu del territori. A Tarragona, en col·laboració amb Mercats de Tarragona i amb la participació de diverses entitats de la ciutat, es desenvoluparan tres jornades d’activitats familiars a la plaça Corsini (el 3, 10 i 17 de desembre de 10 del matí a 2 del migdia).

A Reus, la Creu Roja Joventut instal·larà un punt de recollida a l'estadi municipal, el diumenge 4 de desembre, abans i durant el partit que els Reus FC Reddis disputarà contra el Santfeliuenc FC. A Valls, gràcies a la col·laboració de Llibreria Tram i Editorial Baula, es realitzarà una jornada de contacontes a l’espai La Tribu "amb l’objectiu de recollir joguines i fer valer la lectura infantil, ja que la campanya també busca donacions de llibres adequats a cada edat", segons s'ha manifestat des de l'entitat.

Recollida en supermercatsA les Terres de l’Ebre, Amposta acollirà un any més la campanya de joguines a la Fira de Mostres, del 4 al 8 de desembre. A més, aquest any Creu Roja Joventut també serà present a la Cursa de Sant Silvestre del municipi, el 31 de desembre, on s’hi podran portar joguines. Per altra banda, durant el cap de setmana del 9, 10 i 11 de desembre, voluntariat de Creu Roja Joventut habilitarà punts de recollida de joguines a diverses grans superfícies, concretament als Hipermercats Carrefour de Reus i Tarragona, i a l’Esclat de Valls.

La 30a campanya de joguines de Creu Roja Joventut finalitzarà el dia 3 de gener amb una gala de cloenda a Reus, en la qual es farà el recompte final de joguines recollides.

On es poden donar les joguines?Les donacions de joguines es podran fer als punts de recollida habilitats a la demarcació, que es poden consultar a www.lajoguinaeducativa.org.

Al mateix web es pot veure el calendari d’activitats de sensibilització i difusió previstes, on també es poden portar joguines. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: