1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

18 milions de fons europeus per la implantació d’ILJIN a Mont-roig

L'empresa coreana hi fabricarà components de bateries elèctriques a partir de 2025

El batlle de Mont-roig, Fran Morancho, amb representants d'ILJIN | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2022 a les 16:05 |
Satisfacció a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp pels 18’2 milions d’euros de fons europeus que rebrà l’empresa coreana ILJIN per implantar-se al municipi del Baix Camp. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha confirmat la xifra aquest dijous, inclosa en la resolució del PERTE de Seat Volkswagen, des de Corea, on s’ha reunit amb el CEO de l’empresa.

El projecte, segons fonts municipals, "avança amb els tràmits administratius previs a la construcció de les fàbriques anunciades, però notícies com la confirmada per la ministra refermen encara més aquesta inversió que serà clau en la industrialització del nostre municipi i del conjunt del territori del Camp".

Es tracta d'una aportació provinent dels fons de recuperació de la UE gestionats pel Ministeri d'Indústria. Maroto, que ha visitat el país asiàtic en el marc del viatge del president Pedro Sánchez a Corea del Sud, ha agraït la decisió de l’empresa d’implantar la seva seu europea a Mont-roig del Camp i la voluntat d’apostar pel projecte estratègic de mobilitat sostenible i connectada del govern central.

L'empresa coreana ILJIN, que fabricarà components de bateries elèctriques a partir de 2025, formava part del grup d’empreses del projecte tractor (PERTE) de Seat Volkswagen, que ha aconseguit prop de 400 milions d'euros per fomentar la transició al vehicle elèctrica l'estat i potenciar la reconversió del sector de l'automòbil.

Els detalls de la inversióActualment, l'ajuntament es troba a l'espera de rebre el Pla Parcial que preveu la urbanització i edificació dels Comellarets, la zona industrial més important de Mont-roig que es destinarà exclusivament al projecte.

Recordem que la companyia coreana va anunciar abans de l'estiu que implantarà la seva seu europea a Mont-roig, el que suposarà una inversió de 600 milions d'euros i la creació de 500 llocs de treball.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: