1 de 10
NADAL 2022

Cambrils renova la il·luminació de Nadal del port i la zona comercial

La campanya de dinamització comercial per festes comença el 25 de novembre

Per Nadal hi ha un pingüí a la plaça del Mossèn Batalla | Cambrils.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2022 a les 15:51 |
El port i la zona comercial de Cambrils estrenaran enguany una nova il·luminació de Nadal. El nou contracte del departament de Serveis Generals de l'ajuntament ha suposat la incorporació de nous elements nadalencs "més actuals i sostenibles", segons fonts municipals. El regidor de Serveis, Josep Maria Vallès, ha explicat que les noves garlandes "donaran una imatge més homogènia a tota la zona, tal com demanava el veïnat i el teixit comercial".

Campanya "Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils"El regidor també ha destacat que els ornaments "són de baix consum i tenen components elèctrics biodegradables i estructures reciclables". A més, per un major estalvi energètic, s'ajustaran els horaris d'encesa i apagada per zones segons l'activitat i l'afluència. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha afirmat que aquest reforç de l'enllumenat, juntament amb la campanya Per Nadal, estimo Cambrils, gaudeixo Cambrils, "ajudarà a incentivar les compres al comerç local".

Entre altres activitats de dinamització comercial, s'oferiran atraccions infantils, el tradicional mercat de nadal, tallers, o jocs per la canalla. La nova decoració nadalenca consisteix en fils led i altres elements que guarniran una tercera part dels arbres de tots els carrers situats per sota la rambla de Jaume I, a més de tres nous motius que ja s'han instal·lat a les places del port. Concretament, un ós de 2 x2 metres a la plaça de Catalunya, un pingüí a la plaça del Mossèn Batalla i un motiu de 8 metres de diàmetre a la plaça del Pòsit. Aquests nous ornaments nadalencs substitueixen els antics motius "d'alt consum energètic que anaven penjats a les façanes dels carrers del port i que havien quedat obsolets pel pas del temps".

A més, els elements no es podien penjar en algunes façanes, com les construïdes amb el sistema d'aïllament tèrmic SATE, i "quan feia vent donaven problemes amb les fixacions". D'altra banda, també s'ha reforçat l'enllumenat de les places bessones (Francesc Macià i Lluís Companys) amb els nous motius que l'any passat va adquirir el departament de Promoció Econòmica. Pel que fa a la vila, entre les novetats destaca la substitució dels motius de la plaça de Carles Roig, i la intersecció entre els carrers de Gaudí i de Balmes, així com la renovació de l'enllumenat de l'avinguda de la Independència, i l'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament. Finalment, com és habitual, també s'han il·luminat els principals carrers de les urbanitzacions.

L'encesa de llums, el 25 de novembreL'enllumenat, que s'està instal·lant des de principis de mes, s'encendrà el proper divendres 25 de novembre amb el tradicional acte d'obertura de la festa major de la Immaculada. L'esdeveniment començarà a les 6 de la tarda amb el parlament de benvinguda i la lectura dels desitjos de Nadal per part de l'alcalde, Oliver Klein.

A continuació, també llegiran els seus desitjos nens de les set escoles de primària de Cambrils (Bòbila, Cambrils, Guillem Fortuny, Joan Ardèvol, Marinada, Mas Clariana, i Vidal i Barraquer), l'Escola Municipal de Música, l'Agrupament Escolta Gent de Mar i el Pubillatge). Després de l'encesa i l'enlairament de globus, els grups corals de l'Escola de Música cantaran tres nadales i un grup d'animació oferirà un espectacle de balls de Nadal. Finalment, s'inaugurà el pessebre tradicional de l'Associació Antics Alumnes de La Salle instal·lat a l'entrada de l'Ajuntament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: