1 de 10
LLEURE

Un matí de diumenge a la Torre de l'Espanyol

Visitem aquesta població de la comarca de la Ribera d'Ebre

Una panoràmica del poble | Ajuntament de la Torre de l'Espanyol
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de novembre de 2022 a les 08:00 |
Aquest diumenge, per escapar-nos de la rutina reusenca, tornem a proposar-vos una mirada cap al bellíssim sud del país. L'excursió que farem us portarà a la població de la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre. És a l'esquerra del riu de la Torre, allargassat a migdia de la carretera de Vinebre i esglaonat als vessants septentrionals de la serra del Tormo. Els carrers, adverteixen els veïns, són estrets i costeruts. Precisament aquest, però, pot ser el seu gran atractiu per perdre-s'hi una estona. Al terme, a banda, hi ha molts edificis datats el darrer terç del segle XVIII. 

Per arribar-hi en cotxe des de Reus, el trajecte més ràpid i còmode és per les carreteres N-420 i C-12. El trajecte és d'uns 60 quilòmetres

  

La visita la podeu començar per l'església parroquial, dedicada a Sant Jaume, que va ser acabada el 1787 i és d'estil barroc, amb la façana acabada en un frontó ondulat i amb un portal emmarcat per columnes i una fornícula al capdamunt. Amb tot, la visita a la vila pot ser especialment d'interès per als amants del senderisme i de la natura. Al terme hi ha diversos barrancs i rierols: la vall de Prats, el barranc dels Canals, el dels Tossals, el dels Colls, per l'esquerra, i el de les Guinardes i el de Piró, per citar-ne alguns.

Algunes partides són la de la Cova Foradada, la Roureda i la d'Aranit. De fet, al web municipal hi trobareu un seguit de rutes i itineraris per conèixer alguns d'aquests indrets destacats. A banda, sota la serra del Tormo hi ha una capella dedicada a Sant Antoni de Pàdua. És de petites dimensions, i veureu com a prop s'hi eleven uns xiprers altíssims. A un quilòmetres hi teniu la font de n'Horta, al marge del S de la carretera, hi ha una bassa d'època romana. 

Si allargueu la visita i us voleu quedar a dinar, al poble, la guia que s'ofereix al web de l'ajuntament us pot ser útil. 

També us pot interessar:

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: