NADAL 2022

​La llum de Nadal arriba divendres a Reus

Enguany la ciutat compta amb novetats com un túnel de llum, un carrusel i més enllumenat en places i carrers

Reus es tornarà a vestir de Nadal a partir del 25 de novembre | Reusdigital.cat
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 24 de novembre de 2022 a les 11:20 |
La màgia de Nadal il·luminarà la ciutat a partir del 25 de novembre amb moltes novetats. Activitats, espectacles itinerants, atraccions a l'aire lliure i personatges nadalencs ambientaran la ciutat amb el lema "Reus, un Nadal per gaudir".

Donant el tret de sortida a la campanya de Nadal, el divendres, 25 de novembre, es farà l'encesa de l'arbre de Nadal a la plaça del Mercadal i de l'enllumenat de la ciutat. Abans de l'encesa, a dos quarts de 7 de la tarda, es farà un espectacle de música i dansa vertical que donarà pas a l'encesa a les 7 en punt. Enguany, l'arbre serà de 15 metres i comptarà amb 46.900 punts de llum led.
 

Els follets de Nadal ambientaran la ciutat durant les festes Foto: Estel Romeu


Més enllumenat amb menys emissions


L'enllumenat de Nadal d'enguany s'il·luminarà de dos quarts de 6 de la tarda fins a les 11 de la nit, una hora menys, a excepció dels dies festius. Aquest horari permet estalviar un 16% d'energia, tot i que les llums s'estenen a una vintena més de carrers a iniciativa dels establiments comercials, amb un 70% finançat per l'ajuntament.

El raval de Sant Pere i el carrer de Salvador Espriu s'incorporen a la il·luminació i els barris comptaran amb el doble de llums. La reducció del 16% del consum se suma al compromís de l'empresa que instal·la la pista de gel, N-Ice Skating, de reduir el 50% de llum a la nit i invertir en l'empresa Clean CO2 l'equivalent al seu consum de kW per aconseguir un 0% d'emissions.

Un túnel de llum i uns cavallets a les places de la Llibertat i de Prim, respectivament


A les 8 del vespre del divendres 25, també s'inaugurarà una de les novetats: un túnel de llum a la plaça de la Llibertat. 34 metres d'il·luminació i un espectacle musical de deu minuts es programaran cada dia a les 6, les 7, les 8 i les 9 del vespre. La plaça del Gegant Indi i la plaça de Prim acolliran dues novetats més, ja que s'hi instal·laran un laberint de llums i un carrusel de dues plantes, respectivament.

Una altra innovació és el conte de Nadal, protagonitzat pel petit Antoni Gaudí acompanyat del Geni de Nadal i dels follets. El conte, il·lustrat per l'Albert Asensio, compta amb activitats per pintar i enganxar cromos que repartiran els follets els dissabtes a la tarda a la seva Caseta situada a la plaça de la Llibertat.
 

La façana de la Casa Navàs decorada per Nadal Foto: Casa Navàs


Els elements tradicionals protagonitzaran tot el desembre


Pel que fa als espectacles itinerants, enguany se n'han programat set, que sortiran tots a dos quarts de 7 de la tarda del carrer de Sant Joan. Seran els dies 3, 6, 8, 10, 16, 17, 23, 27 i 29 de desembre. A més dels retaules vivents al voltant de les Peixateries Velles i el Fossar Vell, els dies 22, 23, 25 i 26.

Els elements tradicionals de Nadal a Reus també tornen enguany a partir del 25 de novembre. Les atraccions infantils i la pista de gel seran, com cada any, a la plaça de la Llibertat; el mercat de Nadal, a la plaça del Mercadal; i el mercat d'artesania, a la plaça d'Evarist Fàbregas.

El pressupost global de la campanya nadalenca és de 673.100 euros, amb 473.100 dels quals destinats als llums. El programa complet de les activitats es podrà trobar a l'Agenda d'actes de Nadal, a les xarxes socials i les pàgines web de Reus Turisme i Reus.cat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: