1 de 10
SOCIETAT

La Cartoixa d’Escaladei acull un taller teatral adreçat a persones amb diversitat funcional

L’activitat s’emmarca en el programa “Montsant, escenari de la diversitat”, que impulsa el Parc Natural de la Serra de Montsant

Imatge dels participants a l'activitat | Cedida
per Reusdigital.cat, La Morera del Montsant | 17 de novembre de 2022 a les 09:45 |
La Cartoixa d’Escaladei ha tornat a acollir un taller artístic teatral adreçat a persones amb diversitat funcional, en el marc del programa Montsant, escenari de la diversitat, que impulsa el Parc Natural de la Serra de Montsant.
 
El taller celebrat a la Cartoixa d’Escaladei ha comptat amb la participació d’una vintena de persones amb diversitats intel·lectuals. L’activitat s’ha centrat en les històries i llegendes lligades a la fundació de la Cartoixa, amb l’objectiu de donar a conèixer, a través d’una experiència teatralitzada, el patrimoni cultural, espiritual i arquitectònic d’aquest indret i l’estil de vida dels cartoixans.
 
El programa “Montsant, escenari de la diversitat” va iniciar-se el passat mes de maig i compta amb  quatre tallers específics, que, a través del llenguatge artístic, donen a conèixer alguns dels llocs i paratges més significatius del parc.
 
Un programa que es desenvolupa amb la col·laboració de la companyia Teatrosfera, amb experiència en activitats inclusives i que l’any passat ja va organitzar, conjuntament amb el Parc Natural, una jornada de teatre adaptat a la seu del parc (la Morera de Montsant) i a la Cartoixa d’Escaladei, gestionada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
 
L’objectiu d’aquests programa és utilitzar les arts escèniques i plàstiques per construir propostes adaptades i amb els suports necessaris perquè tothom, siguin quines siguin les seves capacitats, pugui descobrir la riquesa del Parc Natural de la Serra de Montsant.
 
A més dels tallers, el programa d’enguany també inclou una jornada de treball sobre inclusió, arts i espais protegits. La jornada, que tindrà lloc el 2 de desembre coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, vol ser un espai de trobada, reflexió i generació de noves idees i eines per millorar l’accés als espais naturals protegits i les experiències artístiques de les persones amb diversitat funcional.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: