1 de 10
el temps

Canvi de temps: més fred a partir de divendres

Els valors màxims seran 10 graus inferiors a bona part del país respecte del dijous; el vent també serà protagonista

Veïns al carrer de Llovera de Reus | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 20:00 |
Canvi de temps a partir d'aquest divendres. Això és el que anuncia la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), que preveu una baixada important de les temperatures, a la qual se li podrien sumar xàfecs en part del territori en els pròxims dies, nevades especialment a la vessant nord del Pirineu i fort vent als dos extrems del país.

La sensació de fred es farà evident amb una caiguda dels valors màxims de temperatura, que del dijous al divendres baixaran aproximadament uns 10 graus a bona part de Catalunya. Així doncs, durant el divendres es preveu unes temperatures màximes d'entre 15 i 18 graus al litoral i lleugerament inferiors a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre. Al Pirineu i el Prepirineu la baixada serà més important, i fins i tot les màximes poden no superar els dos dígits.
 
Precisament en aquestes zones, la cota de neu començarà en 1.600 metres, però anirà descendint durant el divendres i a la nit pot quedar-se en els 1.200 metres. Pel que fa al vent, destaquen, tal com marca la previsió del Meteocat, fortes ratxes a l'Empordà. Tot plegat portarà una inestabilitat que trenca la tranquil·litat de les últimes setmanes i que havia deixat, per exemple, l'octubre més càlid a Barcelona des que es tenen dades.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: