1 de 10
OCUPACIÓ

Diversos programes del Consell Comarcal donen feina a una vintena de persones

S'adrecen a veïnat amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral

Programes d'inserció laboral del CCBC han permès contractar 23 persones, enguany | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2022 a les 08:00 |
Aquest any, el Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC) ha contractat 23 persones a través de subvencions del programa d’inserció laboral Treball i Formació, destinades a la realització de projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral de la comarca.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal s’han dut a terme tres línies de subvenció en els programes de Treball i Formació per Joves; Treball i Formació per a Dones i majors de 45 anys, i Treball i Formació per a persones majors de 52 anys, persones beneficiàries de la Renda Garantida de la Ciutadania i per persones aturades de llarga durada.

Treball i Formació per JovesÉs destinat a la població jove, especialment vulnerable com els joves tutelats i extutelats per l’Administració de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del programa és proporcionar experiències professionals als joves i d’aquesta manera facilitar les transicions posteriors al mercat de treball.

Actualment, el Consell Comarcal té contractats a cinc joves, que realitzen tasques de suport en la gestió i el manteniment de residus a diferents poblacions del Baix Camp. Les experiències professionals tenen una durada de 12 mesos i van acompanyades d’accions de formació.

Programa Treball i Formació Dones i majors de 45 anysDestinat a desenvolupar projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores majors de 45 anys. L’objectiu del programa és dotar d’eines a aquelles persones que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral a través d’accions de formació i acompanyament.

Actualment, el Consell Comarcal del Baix Camp té contractats tres dones i tres homes majors de 45 anys, que duen a terme tasques administratives en diferents àrees de l’ens comarcal i també tasques de suport en la gestió i el manteniment dels residus.

Programa de Treball i Formació per a majors de 52 anysDestinat a persones majors de 52 anys, per a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MG52) i persones aturades de Llarga Durada (PRGC). L’objectiu del programa és què les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat de treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat, facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d’un contracte laboral i el desenvolupament d’unes tasques professionals.

Actualment, el Consell Comarcal té contractades un total d’11 persones, que realitzen tasques de suport administratiu en diferents àrees del CCBC.

ACOLFinalment, el Consell Comarcal del Baix Camp té contractada a una persona extracomunitària en el marc del programa Treball i Formació ACOL perquè pugui regularitzar la seva situació. Aquesta persona també desenvolupa tasques relacionades amb la millora de la gestió dels residus municipals a la comarca. En aquest cas, el programa va destinat a un dels col·lectius de persones més desprotegides i amb més risc d’exclusió social: les persones migrades en situació administrativa irregular que compleixin els requisits per obtenir una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social i puguin subscriure un contracte de treball, contribuint d’aquesta manera a la seva i inserció social laboral. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: