1 de 10
ARTS

Filosofia, poesia i música al 7è aniversari de la biblioteca Pere Anguera

Dins de la programació FILS 2022, l'equipament acollirà diverses propostes multidisciplinàries

La 3a edició de FILS arriba del 16 al 19 de novembre | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 13:18 |
Un conjunt de projectes i propostes multidisciplinàries aterraran a la biblioteca Pere Anguera del 16 al 19 de novembre amb motiu del seu setè aniversari. Poesia, música, dansa i performance es barrejaran al FILS 2022, que presenta el lema "Flux de talents" Què passa quan es creuen dues o més trajectòries singulars?".

L'art de Pere Anguera i Salvador Juanpere units en una performance


Els actes comencen el dimecres 16 de novembre amb l'exhibició final del Taller de rap per a joves organitzat pel Centre de Normalització Lingüística a partir de les 6 de la tarda. El dijous 17, Dia Mundial de la Filosofia, agafarà el relleu la projecció de cinema mut amb música en viu "Chomon per a la mainada" a dos quarts de 6 de la tarda. Continuarà amb el cicle de prestatgeria psicoactiva a càrrec de les autores del llibre "Secret de la Poció", emmarcat en el pla d'accions sobre drogues, a les 7 de la tarda.

El divendres 18 a dos quarts de 6 es durà a terme la sessió del Club de Ficció Digital i a les 7 de la tarda es farà la projecció de la performance de Magda Borrull. Aquesta creació artística uneix la dansa amb les escultures de Salvador Juanpere i una sèrie de poemes de Pere Anguera escrita en els trajectes de Reus a Barcelona. La coreògrafa Magda Borrull ha exposat que el procés creatiu "ha estat emotiu, pensar què li passava pel cap a Pere Anguera durant els seus viatges".
 

El regidor de Cultura, Daniel Recasens; la coreògrafa i ballarina, Magda Borrull, i la comunicadora, Tània Sala, a la presentació de FILS 2022 Foto: Estel RomeuFILS 2022 estrenarà un experiment creatiu amb protagonistes sorpresa


La 3a edició del FILS 2022 conclourà el dissabte 19 de novembre amb el club "Niu de lletres" i "La fotografia en els llibres de bebès" a les 11 del matí i l'estrena de "Flux de Talents" a les 12 del migdia, amb la col·laboració del Forn Sistaré. "Flux de Talents" és un experiment creatiu que, segons una de les protagonistes que hi ha participat, Tània Sala, "no hi ha una peça final, sinó que el procés és l'obra".

Finalment, FILS 2022 es tancarà amb el grup Vladivostock, el projecte poeticomusical d'Irene Fontdevila i Maria Callís, que uneixen poesia i música. D'altra banda, fins al 30 de novembrees podrà visitar l'exposició "M'entra un fil de veu" a càrrec de Fotocat i a partir dels versos de Gabriel Ferrater.

El FILS va néixer l'any 2020 amb motiu de la celebració del 5è aniversari de la Biblioteca Pere Anguera, coorganitzat per la regidoria de Cultura i Política Lingüística i Núvol Blanc. Es tracta d'una programació que lliga la filosofia amb les lletres i la imatge, unint així la biblioteca amb la comunicació i el Dia Mundial de la Filosofia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: