1 de 10
POLÍTICA

​Un nou pla d'impuls econòmic recupera els «Bons Reus»

Amb una dotació de 2,4 milions d'euros, inclou diverses accions per reactivar l'economia i l'ocupació local

L'alcalde, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, a la presentació del Pla d'Impuls Econòmic i Social | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 12:29 |
L'ajuntament de Reus posarà en marxa el Pla d'Impuls Econòmic i Social, amb una inversió de 2,4 milions d'eurosque inclou mesures per fer front a la inflació i fomentar l'ocupació i l'economia local. Accions com els Bons Reus, el projecte Espais Vius o la construcció del nou Mercat del Carrilet s'inclouen en aquest pla.

A principis del 2023, tornen els "Bons Reus"


El Pla d'Impuls Econòmic i Social s'emmarca dins el Pla d'Inversions del 2023 i ha comptat amb la participació de diverses regidories i agents econòmics de la ciutat. Una de les mesures anunciades és el retorn dels Bons Reus a principis del 2023, amb una aportació de 400.000 euros. Els bons, que fomenten el consum local, poden generar un impacte d'un milió i mig d'euros, tenint en compte les edicions anteriors.

En la línia d'impulsar el comerç local, es donarà continuïtat al projecte Reus Espais Vius amb una tercera fase que rebrà 192.000 euros més. Aquest mes de novembre es va anunciar l'inici de la segona fase, que vol revitalitzar els locals buits a l'entorn de la plaça de la Puríssima Sang i el raval Martí Folguera.

Mig milió d'euros d'inversió a Redessa


Una de les partides més elevades dins el Pla d'Impuls Econòmic és la creació de nous espais de coworking a Redessa, amb un cost de 525.000 euros i amb l'objectiu de captar noves empreses. Una altra de les accions és la redacció del projecte executiu del Mercat del Carrilet, dotat amb 270.000 euros, per començar-ne després la construcció.

Dins el pla, també es destinaran 125.000 euros a la millora dels polígons industrials, que se sumen als 100.000 euros previstos al pla d'inversions. També s'impulsarà l'habitatge amb la línia d'ajuts per rehabilitar edificis amb una partida de 330.000 euros i un pla de regeneració urbana al barri Fortuny dotat amb 70.000 euros.

Les accions s'han d'aprovar al ple d'aquest divendres


Per impulsar l'ocupació es preveu una nova convocatòria de subvencions per la contractació laboral de persones aturades, amb 50.000 euros, i la creació de l'Escola d'Oficis, per impulsar els perfils professionals amb menys relleu generacional, que rebrà 175.000 euros addicionals.

A més, també s'han creat dues línies de subvenció per a PIMES, autònom i empreses d'economia social per donar suport a l'emprenedoria. Dotades amb un total de 100.000 euros van destinades a impulsar les activitats econòmiques de recent creació.

Les accions incloses en el Pla d'Impuls Econòmic i Social sumen un valor de 2,4 milions d'euros i és finançat pel Pla d'Inversions 2023 i a través de modificacions de crèdit del pressupost 2022. Les mesures, que es detallaran més endavant per la regidoria corresponent, s'han d'aprovar al ple municipal d'aquest divendres 18 (en directe, a Reusdigital.cat).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: