1 de 10
CINEMA

El Centre de Lectura de Reus s'adhereix a la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Amb dues projeccions de franc, els dies 18 i 22 de novembre

Façana del Centre de Lectura de Reus | Joel Medina
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 09:59 |
El Centre de Lectura de Reus participarà, una edició més, en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, amb la projecció de dues pel·lícules. L’objectiu de la mostra és aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Enguany el lema de la dinovena edició de la mostra és Creure en el cinema. Les projeccions que es duran a terme a l'ateneu reusenc, de manera gratuïta, són L'estació de les dones, de Lenna Yadav (Índia, 2016), el 18 de novembre; i Van arribar de nit, d'Imanol Uribe (Espanya, 2021), el 22 de novembre.

L’estació de les dones serà presentada per Sílvia Montserrate, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural de la Mediterrània. És un film centrat en un poble rural de l’Índia, on la Rani, la Lajjo i la Bijli, tres dones corrents, comencen a alliberar-se de les tradicions mil·lenàries que les han mantingut lligades a la servitud.

Quant a Van arribar de nit, d’Imanol Uribe, la presentació anirà a càrrec de Lluís Bonfill, professor i cinèfil. Pel que fa a l'argument, se centra en la matinada del 16 de novembre de 1989, quan en plena guerra civil a El Salvador, sis sacerdots jesuïtes (entre ells el teòleg de la teoria de l’alliberament Ignacio Ellacuría) són assassinats a la Universitat Centreamericana (UCA). El govern culpabilitza la guerrilla del Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional (FMLN), però una dona desmenteix la versió oficial: l’empleada de la neteja de l’UCA, que ha vist els veritables assassins, l’exèrcit. Aquella mirada femenina serà clau per esclarir la veritat i fer justícia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: