1 de 10
POLÍTICA

El PSC vol «més convenis» amb bancs i la Generalitat per augmentar el lloguer social

Al ple de divendres, els socialistes portaran també una moció per combatre la violència de gènere

Guaita, al centre, amb els regidors Daniel Marcos i Tania Agudo | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de novembre de 2022 a les 16:19 |
El PSC Reus instarà a l'ajuntament a "realitzar més convenis" amb entitats bancàries i la Generalitat per "disposar de més pisos" de lloguer social. Ho farà en la sessió plenària d’aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat), on també portarà una moció per combatre la violència de gènere.

Pel que fa a la primera proposta, l’alcaldable socialista, Sandra Guaita, ha defensat que “fa massa temps que la ciutat està estancada en tots els àmbits per culpa d’un govern que no té prou capacitat de gestió”, i ha afegit que “hem d’actuar immediatament en matèria d’habitatge per disposar de més pisos de lloguer social que ajudin a superar el dia a dia de les famílies vulnerables”.

“És per aquesta immediatesa urgent que no parlem de projectes constructius a futur, sinó de disposar d’habitatges que actualment es troben buits per poder-los destinar a aquells que ho necessiten en un període breu de temps”, ha precisat Guaita. “És un menyspreu cap a la ciutadania que en 12 anys no s’hagi creat ni un habitatge de protecció oficial, seguim amb el mateix nombre de pisos socials municipals que quan el PSC va sortir del govern”, ha disparat Guaita, qui ha dit també que “ni tan sols han estat capaços d’habilitar ja els 28 pisos de la Casa dels Mestres, només tenim 11 disponibles per lloguer social”.

La segona proposta va destinada a combatre la violència de gènere. El PSC buscarà l’aprovació del ple per ratificar el compromís "ferm" de l’ajuntament contra la violència de gènere, i en defensa dels drets de les dones i "combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negui la violència de gènere o rebutgi les polítiques enfocades a la seva total eradicació". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: