1 de 10
DIVULGACIÓ

​Plantejar els límits de la ludificació de la història recent al Palau Bofarull

Es tracta d'una jornada sobre la memòria històrica amb ponències d'experts com el Museu d'Auschwitz-Birkenau o els Espais de la Batalla de l'Ebre

El Palau Bofarull acollirà la jornada de reflexió sobre el turisme de memòria històrica | Dipta.cat
per E.R., Reus, Catalunya | 15 de novembre de 2022 a les 10:07 |
Una jornada de reflexió sobre la relació entre el turisme de memòria històrica i els límits de la ludificació arriba el 23 de novembre al Palau Bofarull. Analitzar com s'ha de plantejar la ludificació de la història recent és l'objectiu de la jornada organitzada per l'Operació Espai de Descoberta del projecte PECT turisTIC en família, liderada per la Diputació de Tarragona i amb finançament del fons europeu FEDER.

Quatre exemples de bones pràctiques, dues ponències i una taula rodona


La qüestió s'abordarà a partir de dos exemples de bones pràctiques internacionals: el Museu d'Auschwitz-Birkenau i el Túnel de l'Esperança de Sarajevo. A més, també es presentaran dos exemples estatals com són els espais de la memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona i els Espais de la Batalla de l'Ebre.

També hi ha programades dues ponències, una a càrrec de l'actor i humorista Fermí Fernández sota el títol "Ludificació i humor com a antídot" i una impartida per la docent i investigadora de la UAB Maria Abril anomenada "El repte de traslladar la realitat de la història de forma transparent i veraç a les noves generacions". La jornada es complementarà amb la taula rodona sobre els "Efectes de convertir la història en un recurs turístic".
 

La jornada plantejarà els límits de la ludificació Foto: Cedida


Serà el 23 de novembre de 9 del matí a 2 del migdia


Aquesta jornada vol ser un espai que convidi els assistents a reflexionar sobre com fer valer els espais de memòria històrica com a recurs turístic per a les famílies, traslladant la difusió del discurs memorial a través d'experiències que donin resposta als interessos de les famílies. Tindrà lloc el dimecres 23 de novembre de 9 del matí a 2 del migdia al Palau Bofarull de Reus.

L'activitat s'adreça a ajuntaments i administracions que vulguin crear activitats turístiques al voltant d'espais de memòria històrica; a empreses i professionals del sector turístic, historiadors, investigadors, entitats i públic general. El formulari d'inscripció, que és gratuïta, es pot fer al següent enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: