1 de 10
SOCIETAT

Entitats del territori homenatgen l’activista Xavier Joanpere

Els representants van glossar la seva figura

Intervenció de David Fernández, representant de LANOVA Ràdio | Cedida
per Reusdigital.cat, La Selva del Camp | 14 de novembre de 2022 a les 19:42 |
Amb una sala del Castell del Paborde de la Selva del Camp completament plena, va celebrar-se aquest passat diumenge l’acte d’homenatge pòstum a l’activista Xavier Joanpere Olivé (1959-2019), impulsat pel Col·lectiu 25 d’abril, amb la col·laboració de diverses entitats que van rebre la participació de Joanpere.

Presentat pel vilaplanenc Jaume Salvat, els representants de les entitats van intervenir successivament per glossar la figura de Joanpere i explicar la relació que van tenir amb ell. Va obrir el Col·lectiu Llibertari de Vilaplana amb la projecció d’un vídeo que informava de les activitats que organitzaven, entre les quals es va destacar el muntatge del concert de Georges Moustaki, el setembre del 1980. A continuació van intervenir David Fernández de LANOVA Ràdio; Jordi Planas del Comitè Óscar Romero; Marià Arbonès que, en substitució de Salomé Balcells de Justícia i Pau, que no hi va poder acudir, va llegir un escrit seu; Andreu Escolà de la Xarxa Sud- Gepec; Xavier Robert de l’associació Cultura i Solidaritat i Carme Andrade de Construïm República. Tots van coincidir a ressaltar el caràcter compromès, engrescador i afable de Joanpere. 

A més, van participar-hi Salvador Mallafrè, amb la declamació de dos poemes; l’artista Albert Roca, amb l’elaboració d’un collage, i el cantant Quimet de cal Boter, amb la interpretació de tres cançons. L’acte, que va tenir un to molt emotiu, va comptar amb l’acompanyament d’imatges i cançons enregistrades.

Finalment, el Col·lectiu 25 d’abril, va lliurar un guardó de reconeixement a la família de Joanpere per, així, nomenar-lo soci d’honor de l’entitat.       
 

Lliurament del guardó a la família de Xavier Joanpere Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: