1 de 10
AIGUA

L'aigua, un bé escàs

La plaça de l'Ajuntament de Cambrils acull una exposició que "aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana" davant de la sequera

La mostra es pot veure a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils fins al desembre | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de novembre de 2022 a les 08:00 |
La plaça de l'Ajuntament de Cambrils acull des de fa uns dies l'exposició Operació Aigua de Comaigua (companyia gestora del cicle integral de l'aigua al municipi i al Baix Camp), amb el suport del departament de Medi Ambient del consistori de la vila marinera. La mostra "s'emmarca dins del context actual de situació per sequera apostant per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l'emergència climàtica i social", segons l'organització.

El consistori ha escollit un espai públic obert "per tal que sigui accessible a qualsevol hora i pugui arribar al màxim nombre de persones". La instal·lació, que es podrà visitar fins el 4 de desembre, "reflexiona sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer-ne un ús sostenible", han exposat fonts municipals. Posteriorment, l'exposició itinerant es traslladarà a l'Escola Marinada, que ja està treballant aquesta temàtica amb el seu alumnat.

Activitat divulgativa per a escolarsOperació Aigua explica els usos i abusos que fem d'aquest recurs i l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. L'exposició es divideix en quatre blocs: "Com contaminem l'aigua", "Com s'embruta l'aigua?", "Aigua per a tothom?" i "Quanta aigua consumeixes?". Com a dades destacades, es mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable.

També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. Aquesta l'exposició està dirigida al públic en general, "tot posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar". Per aquest motiu, també s'ha preparat un joc d'investigació per les escoles en què els alumnes participants es converteixen en científics que han de cercar les causes que han provocat la mort dels peixos.

La investigació, guiada per monitors els dies convinguts amb els centres educatius, porta a l'alumnat a descobrir algunes de les dades més destacades dels diferents àmbits de l'exposició, posant el focus en les mesures que poden prendre en l'àmbit personal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: