1 de 10
CAMBRA DE REUS

​Calma tensa en el teixit empresarial del Baix Camp

El Radar Cambra del tercer trimestre mostra un empitjorament de les expectatives econòmiques del sector

Hildebrand Salvat i Jaume Llosas han presentat la 35a Onada del Radar Cambra | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 14 de novembre de 2022 a les 11:37 |
Les perspectives de millora econòmica de l'empresariat del Baix Camp cauen el tercer trimestre del 2022. La 35a onada del Radar Cambra, que recull les percepcions de les empreses de la zona de cara el pròxim trimestre, mostra una clara inestabilitat de la situació econòmica. L'informe, elaborat pel gabinet CERES i la Cambra de Comerç de Reus, ha comptat amb la participació de 28 empreses del territori que han respost durant el mes de setembre i la primera quinzena d'octubre. 

L'Índex de Confiança Empresarial, en valors pandèmics


"Estem en un moment d'incertesa que podem qualificar de calma tensa", ha exposat el gerent de la Cambra de Comerç, Jaume Llosas. Factors com la guerra d'Ucraïna, la inflació econòmica i els augments en els tipus d'interès han influït en les percepcions, provocant una caiguda en l'Índex de Confiança Empresarial. Aquest indicatiu, que mostra la situació i les expectatives del sector, ha patit una davallada situant-se en valors similars a l'any de la pandèmia.

Aquesta caiguda dibuixa un any de gran inestabilitat en les previsions empresarials, tot i venir d'un estiu en què el sector turístic ha transmès les seves valoracions positives. El primer trimestre d'enguany va estar marcat per una frenada de la recuperació econòmica per l'esclat del conflicte entre Rússia i Ucraïna, amb un augment dels preus i l'inici de la inflació. No obstant, el segon trimestre va mostrar tendències positives i una millora de les expectatives.

Les empreses preveuen un quart trimestre amb dificultats per créixer


El Radar Cambra del tercer trimestre, però, retrocedeix i reflecteix com un 40% de l'empresariat participant considera que la situació econòmica del futur serà pitjor o molt pitjor que l'actual. Aquesta dada, sumada a la caiguda de l'Índex de Confiança Empresarial, transmet una inestabilitat en les percepcions de cara al futur.

Segons Hildebrand Salvat, director tècnic del Gabinet Ceres, "la disminució d'aquest indicador es deu a la dificultat de les empreses en créixer, no en un empitjorament total de la situació". Les previsions del trimestre vinent exposen una dificultat en el creixement del negoci i de la inversió, però mantenen el nombre de treballadors.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: