1 de 10
política

Acte informatiu de la CUP sobre l'aparcament de la Hispània

La formació anticapitalista reitera que l'ajuntament "no facilita" informació a l'Agència de Residus de Catalunya

Imatge d'arxiu de la zona de l'antiga Hispània | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de novembre de 2022 a les 10:09 |
La CUP Reus ha enviat a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) informació sobre el projecte del pàrquing a l'antiga Hispània "perquè l’ajuntament no la hi facilita". L’ARC s’ha vist "obligada" a recórrer als cupaires, com a denunciant del cas, "per obtenir informació sobre el projecte davant del silenci del consistori", s'ha apuntat aquest dilluns, a través d'un comunicat, des de la formació anticapitalista.

“És una negligència més que se suma a tot un cúmul de despropòsits”, ha denunciat la regidora cupaire Mònica Pàmies. "Seguint amb el compromís de fiscalitzar aquest projecte", la formació ecologista ha anunciat un acte informatiu amb advocats ambientalistes per al dijous 17 de novembre i “fer allò que no fa l’ajuntament: informar el veïnat”.

La regidora ha comunicat que ha estat ella la "receptora de la petició de l’ARC", ja que va ser ella qui va presentar la denúncia a principis d’octubre i que ja va ser admesa a tràmit. La cupaire ha explicat que el sistema informàtic per on va presentar la denúncia no permetia d’adjuntar-hi tota la documentació, motiu pel qual "l’ARC l’havia demanada a l’ajuntament". “L’ARC m’ha contactat després que demanés la informació restant a l’ajuntament i, passats uns dies, no n’obtinguessin cap resposta”, ha afirmat Pàmies.

“Altre cop, l’ajuntament negligeix de la seva responsabilitat d’informar de la contaminació del sòl i dels riscos que comporta per a la salut del veïnat i de les treballadores, si això es tira endavant”, ha subratllat la cupaire. La regidora ecologista ha destacat que “la CUP no ens pensen quedar de braços creuats, perquè, tal com vam afirmar, la salut de la gent és una línia vermella”, i ha anunciat una xerrada informativa per a aquesta mateixa setmana.

L’acte tindrà lloc el dijous 17 de novembre, a dos quarts de 7 de la tarda, al casal cívic la Rambla (riera d'Aragó, 11), amb els advocats ambientalistes Joan Pons i Ivan Hortiguela.

Va ser a principis d'octubre quan des de la CUP es va revelar l'existència d'un informe encarregat per l'ajuntament en què constava la detecció de contaminants en part del subsòl dels terrenys de la Hispània. Els cupaires van fer una denúncia a l'ARC, tot manifestant de passada que hauria hagut de ser el propi consistori reusenc l'encarregat de fer arribar la informació corresponent a l'agència. 

A banda, la CUP i la Plataforma ciutadana en defensa del dispensari del barri Gaudí impulsen un acte "informatiu i reivindicatiu" per demanar la reobertura del centre. Serà el dimecres, dia 14 de novembre, a les 7 de la tarda, al centre cívic Mestral. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: