1 de 10
EQUIPAMENTS

Acord per rehabilitar el Centre Catòlic de Reus

L'Arxiprestat cedirà l'edifici a l'ajuntament per un termini de 99 anys per "recuperar-lo" i "obrir-lo" a la ciutadania

Una imatge d'arxiu del teatre del Centre Catòlic de Reus | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 14 de novembre de 2022 a les 10:45 |
"És un dia històric per a la cultura de Reus", ha dit el batlle, Carles Pellicer, per anunciar l'establiment d'un conveni amb l'Arxiprestat per rehabilitar i convertir el Centre Catòlic de la capital del Baix Camp en un teatre públic. L'acord se signarà el proper dilluns, 21 de novembre, i tindrà una vigència de 99 anys.

Es tracta d'una entesa entre l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i l'Arxiprestat per impulsar la rehabilitació de l’espai escènic i teatral situat al carrer de la Presó, número 13. Així doncs, la parròquia de Sant Pere cedirà gratuïtament l’ús de l’espai al consistori, que comptarà d'aquesta manera amb un nou espai cultural. 

El Bravium Teatre podrà romandre al Centre Catòlic


L'acord té en compte el Bravium Teatre, ja que per la seva trajectòria al Centre Catòlic podrà romandre-hi. Cal recordar que un cop l'església va anunciar el tancament de l'immoble pel seu "mal estat", l'entitat que presideix Ferran Figuerola va haver deixar l'espai, que era la seva seu, per instal·lar-se temporalment a l'Orfeó Reusenc. 

L'entesa contempla la rehabilitació de l'espai, amb una inversió de prop de 2,5 milions d'euros. El consistori reusenc assumirà 2,1 milions del cost, i comptarà també amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. 
 

L'acord s'ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa Foto: MBO


La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha manifestat que l'ens supracomarcal destinarà una partida de 375.000 euros als pressupostos de 2023 per col·laborar amb el finançament de la rehabilitació. "Per a nosaltres, la cultura és essencial. És aquest un projecte per impulsar el teixit local, i estem satisfets de poder donar suport a l'ajuntament", ha subratllat Llauradó.

Per part seva, el prior, Mossèn Joan Anton Cedó, ha celebrat la "molt bona notícia" que suposa l'acord per rehabilitar el Centre Catòlic. "Avui recuperem l'essència de l'espai: fomentar el diàleg entre la fe i la cultura" ha assenyalat.

"És un gran pas perquè el Bravium Teatre pugui tornar a casa"


Quant als terminis del projecte, Pellicer ha avançat que es preveu poder licitar la redacció d'aquest cap al primer semestre de 2023 i, per al segon, les obres. Tot plegat, per tenir en funcionament el nou equipament, encara sense nom, a principis de 2025.
 

El president de Bravium Teatre, Ferran Figuerola; l'alcalde, Carles Pellicer; el prior, Mossèn Cedó; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; i el regidor de Cultura, Daniel Recasens Foto: Reus.cat


Des de l'entitat, el seu president, Ferran Figuerola, ha valorat l'acord com "un gran pas perquè el Bravium Teatre pugui tornar a casa". Tot i no conèixer les condicions, que es detallaran més endavant, ha assegurat que "hem seguit treballant i seguirem treballant, les converses amb la regidoria de Cultura i l'ajuntament arribaran més endavant, intentant tenir una programació estable i de qualitat". 

També us pot interessar: 


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: