1 de 10
LLEURE

Cap a la Bisbal de Falset

Municipi ubicat a la vall del riu Montsant, el seu ric entorn laboral compta amb diverses coves

Una panoràmica de la Bisbal de Falset | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de novembre de 2022 a les 08:00 |
Si el passat diumenge us vam proposar passar el dia a l'Ametlla de Mar, en aquesta ocasió us convidem a (re)descobrir una de les belles localitats del Priorat: la Bisbal de Falset. Municipi ubicat a la vall del riu Montsant, es troba a l'extrem nord-oest de la comarca, i limita amb Flix (pel nord) i per la Palma d'Ebre (a ponent). 

En cotxe, des de Reus, el trajecte és d'una mica més d'una hora. Agafeu la carretera N-240, la T-710 i la T-702. Ambdues poblacions són separades per una seixantena de quilòmetres. El viatge permet gaudir del patrimoni natural prioratí. Pel sud i per llevant, la Bisbal de Falset limita amb altres termes del Priorat: Margalef i Cabassers. Quant als elements d'interès, d'entrada cal destacar l'església. Considerada d’estil neoclàssic i barroc, té una alçada de 25 metres, va ser construïda a final del segle XVIII, i està coberta amb volta de canó. Consta de tres naus (la central i dues laterals). La Nativitat de Maria de la Bisbal de Falset és protegida com a bé cultural d'interès local.
 

Detall de la façana de l'església del poble Foto: MBO


Un altre element local rellevant és la Font, a l'entrada principal de la vila, a prop del Portal. S'indica al web municipal que es tracta del punt de trobada per excel·lència entre el veïnat, i que és "més que centenària". S'alimenta d’una mina situada al racó de la cova d’en Benet. Va ser inaugurada, segons les cròniques, el 1890. 
 

Detall de la font, a l'entrada del poble Foto: MBO


Ara bé, els veïns també es troben a l'Ateneu bisbalenc. S'hi fan diferents activitats socials, culturals i recreatives. Es va consituir el 1917. Com a curiositat, i si en voleu conèixer la història, teniu a l'abast un bloc que es va deixar d'actualitzar el 2020, però que durant anys va recollir tot allò d'interès relacionat amb aquest espai i, per extensió, amb el poble. 

Quant a l'activitat econòmica local, aquesta té en la cooperativa un gran actiu, gràcies a l'elaboració d'un magnífic oli. El primer diumenge de desembre, per cert, al poble hi té lloc la festa de l'oli nou. A banda, cal destacar que al terme hi trobareu la cova de Santa Llúcia (a un quilòmetre del poble, de fet), la cova forarada (a tres quilòmetres, en direcció a Cabassers), i la cova Emboixa

També us pot interessar:


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: