1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

El Morell, lliure de simbologia franquista

El 4 de novembre es va retirar l'última placa predemocràtica present en un immoble

Un operari, tot retirant una placa franquista de la façana d'un bloc de pisos del Morell | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2022 a les 17:11 |
La retirada de la simbologia franquista al Morell ha estat una qüestió "rellevant" a l’ajuntament "des de fa més de deu anys, i les accions per assolir-ho completament han finalitzat aquest mateix mes de novembre", segons fonts municipals han apuntat aquest divendres, a través d'un comunicat.

La darrera moció al ple sobre aquesta qüestió es va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups municipals, en el ple del passat 1 d’octubre de 2020. Al text, presentat per la regidora de l’equip de govern Rosa Sánchez, es posa de manifest que "ja el 2010 es va fer un inventari dels elements predemocràtics que hi havia al poble" i, en el cas dels immobles amb aquesta simbologia, "es va notificar els propietaris implicats la proposta de retirar-la sense cap cost per la seva part".

Malgrat això, encara van restar diverses plaques en algunes façanes, s'ha indicat des del consistori. “L’únic que hem fet ara és donar compliment a la moció, que es va aprovar per unanimitat”, ha precisat Sánchez. En un primer moment es va fer un nou requeriment als propietaris o comunitats, la majoria dels quals "van complir", i finalment “el 4 de novembre vam retirar la darrera de les plaques franquistes que quedava al nostre municipi”, ha celebrat la regidora.

Així, i després d’aquesta última actuació, el Morell és un municipi lliure de simbologia franquista. Des de l'ajuntament s'ha volgut fer constar que "des de l’arribada de la democràcia es van anar fent els passos que han culminat ara, amb la substitució dels noms franquistes dels carrers, el trasllat i modificació del monument erigit pel franquisme que es troba al cementiri, o la revocació de la declaració “d’alcalde honorífic i perpetu” concedida al dictador". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: