1 de 10
laboral

SAP-FEPOL denuncia «l'immobilisme» d'Interior i considera «insuficient» l'increment de 16 efectius per al 112 de Reus

USPAC critica a SAP-FEPOL per convocar una "vaga encoberta" que "ha deixat tirats" els agents de la sala

Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos a l'exterior del 112, a Reus | Cedida
per ACN, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2022 a les 13:54 |
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat "l'immobilisme" del Departament d'Interior davant les seves peticions per incrementar el personal a la Sala del 112 de Reus, després de la reunió mantinguda aquest divendres. A més, el sindicat considera que el nou oferiment d'augmentar en 16 efectius més és "insuficient".

Segons fonts consultades per l'ACN d'Interior, el Departament ha dit que presentarà una proposta de canvi de model a finals d'anys i que la manca de personal ha estat "puntual", derivada del concurs que s'està fent al cos.

A banda, des d'USPAC han lamentat que SAP-FEPOL hagi convocat una "vaga encoberta" al 112 i que hagi "deixat tirats" els agents, ja que diuen, els han posat "irresponsablement en el punt de mira".

SAP-FEPOL ha considerat "absolutament infructuosa" la reunió mantinguda amb els comandaments de Mossos perquè, afirmen, els seus responsables no han atès les seves peticions. "Més promeses i poques respostes a les demandes traslladades", han assegurat en un comunicat. Segons ha recordat la portaveu del sindicat, Imma Viudes, la mitjana d'operadors al 112 és de 22 efectius, tot i que Interior es va comprometre a 35 agents. Viudes també ha lamentat que s'ha donat la situació que una sola persona ha hagut d'atendre diverses regions, afectant la qualitat del servei.

En aquest sentit, es queixa que el Departament no doni prioritat a solucionar la manca de personal d'un servei, que diu, és essencial per al bon funcionament del cos. "Cap resposta a les preguntes que posen en evidència com s'ha menystingut i s'està menystenint, no només la Sala 112 de Reus, sinó també la resta de sales de territori que encara estan obertes, com són la de Barcelona i la Metropolitana Sud", han afirmat des del sindicat.

Pel que fa al compromís de 16 nous efectius, assenyalen, que si es compleix no solucionarà "la nefasta situació" del 112. Per això, reclamen que s'asseguri el descans que marca la Llei per a totes aquelles persones que treballen davant de pantalles i exigeixen que una sola persona no s'hagi de fer càrrec d'una conferència. Per la seva banda, el sindicat USPAC ha titllat de "pedaç" la incorporació de 16 nous efectius, 11 dels quals, subratllen, es "repescaran dels descartats en l'últim oferiment i cinc seran de la 28a promoció". "Ens han traslladat números que ja sabíem i ens han confirmat que la Sala de Reus continua tensada, que els efectius estan molt per sota dels que haurien de ser i que els incidents han pujat un 20%", han denunciat també en un comunicat.

Alhora, han considerat "lamentable" que dels 32 operadors per torn de treball, que el Departament es va comprometre aquest estiu a assolir, només han estat per sobre de 28 en un 54% del temps. A banda, des del sindicat han criticat l'absència del mateix director general i que només hi hagin assistit a la trobada els caps de la Sala de Reus, el cap de la Sala Central, el de la Tècnica i la subdirectora general de Recursos Humans. "Aquesta és la rellevància que li donen", han etzibat des d'USPAC.

En paral·lel, USPAC ha carregat contra SAP-FEPOL per promoure una "vaga encoberta" (anomenada "grip blava") per aquest dijous, tot i saber que està prohibit que els mossos la convoquin. "Han posat irresponsablement al punt de mira a tots els companys de la sala. Els han deixat tirats i no s'ha presentat cap delegat. L'absentisme laboral avui ha estat més residual que mai perquè estava anunciada a bombo i platerets una vaga il·legal que ells no han fet", han manifestat. Això, indiquen, ha provocat que agents que no estaven en condicions de treballar hi hagin anat "per no jugar-se una denúncia de la DAI".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: