1 de 10
CINEMA DOCUMENTAL

El Memorimage encara la recta final

El Festival Internacional de Cinema de Reus es tanca aquest vespre de divendres

La directora artística del festival, Anna Petrus | Memorimage
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2022 a les 12:35 |
El Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, vol ampliar el públic jove en una 17a edició que recupera la plena normalitat després de la pandèmia. Enguany, s'han programat 14 pel·lícules, de les quals quatre competeixen a la secció oficial i quatre més estan incloses en la secció de MemoriReus.

Aquest passat dijous, el certamen ha passat l'equador amb el curtmetratge Alésh, dels directors Laia Rutman i Kilian Saldaña, el qual parla sobre un jove transgènere amb autisme i la necessitat de trencar tabús. També s'ha projectat L'espill, del realitzador de l'Ampolla Mario Pons, un documental que "destapa el franquisme sociològic" a través de la biografia d'Hilaire Arasa, fill d'exiliats catalans que torna al delta de l'Ebre en ple procés sobiranista.
 
La proposta cinematogràfica del Memorimage projectarà fins aquest divendres 14 curts i documentals que giren entorn als drets humans, la memòria històrica i la perspectiva de gènere. La directora artística del certamen, Anna Petrus, ha posat èmfasi en la bona acollida per part dels espectadors, en el seu primer any “normal” des de l’esclat de la pandèmia.
 
“La meva ambició és que a banda de cuidar el públic fidel que ve sempre, intentem ampliar i abraçar perfils diversos”, ha assenyalat. En esta línia, la voluntat de la direcció és atraure el jovent a la secció oficial, més enllà de les projeccions pensades específicament per aquest col·lectiu i que es fan en sessions matinals. A les portes del tancament del certamen, la valoració de l’organització és “molt bona” tant pel que fa a la programació de "qualitat" com per la resposta dels espectadors.
 
El Memorimage clourà este divendres amb l’entrega de premis, incloent el premi de nova creació, Premi d’Honor, i la projecció del film D’Ombres, que comptarà amb la presència del director, Joan Tisminetzky, i membres de l’equip, els quals participaran en un col·loqui.

Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio han entrevistat Petrus:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: