1 de 10
CAMBRA DE COMERÇ

Traçats color avellana

Al concurs "Dibuixa Avellanes", celebrat per cinquè any consecutiu i part de les jornades "Temps d’Avellana", la Cambra de Comerç premia 31 il·lustracions de deu escoles de Reus

Imatge de la canalla premiada | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 11 de novembre de 2022 a les 08:32 |
Sempre és important conèixer la idiosincràsia del territori. I una part d’aquesta essència està innegociablement formada pels productes de proximitat, essent l’avellana un dels més característics de la comarca. I tan crucial com conèixer-la és poder-la transmetre a les generacions futures per tal que un dels pals de paller de la identitat del Baix Camp es mantingui ferm.

Per això les jornades de promoció de la fruita seca Temps d’Avellana i per això el certamen Dibuixa Avellanes, que enguany ha arribat a la seva cinquena edició. L’espai de la Llotja, guarnit durant aquesta setmana per les obres dels 31 alumnes premiats, va ser també l’escenari d’entrega dels trofeus. En total, s’han presentat més de 400 dibuixos. Les il·lustracions guanyadores encara es podran visitar aquest divendres, des de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre.

Els premiats són estudiants de cinquè i sisè de primària d’un total de 10 escoles reusenques: Alberich i Casas, Arce, Cèlia Artiga, La Presentació, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Pare Manyanet, Pi del Burgar, Prat de la Riba i Rosa Sensat. L’acte va finalitzar amb un berenar gentilesa del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp i de Núria del Cacho, responsable de Gelats i Torrons Xixona, qui va elaborar una orxata d’avellana.

“Amb aquests dibuixos ajudeu a estimar quelcom tan nostre com l’avellana, i això significa que valoreu la terra”, va expressar el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, qui també va voler agrair als professors, ja que “han demostrat una il·lusió i un entusiasme que han transmès als alumnes per animar-los a participar”. Després de l’entrega de premis, els nens i nenes van tenir l’oportunitat de rebre el Joc de la Llotja de Reus, elaborat pel periodista i secretari general de la Cambra, Josep Baiges. Es tracta d’una reinterpretació del joc de l’oca que explica fets cabdals en la història de la Llotja.

La presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis, va celebrar que els alumnes es comencin a familiaritzar amb els productes del territori: “Com que soc una pagesa de l’avellana, em fa molta il·lusió que hi penseu”, va indicar dirigint-se als participants. “Sabeu quina heu de menjar, oi?” va afegir. “La de Reus!”, va ser la resposta. “Lliçó apresa”, va concloure Gomis.

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, va remarcar la vinculació del producte amb el Camp: “L’avellana és característica de les nostres contrades i és important que es consumeixi”. Per valorar la proximitat però, segons Xifré, també per esdevenir-ne prescriptors: “Perquè l’avellana que es produeix aquí és diferent i, a més, molt saludable”. “És cosa nostra, és la nostra història i hem d’estimar-la”. Així es va referir a l’avellana l’alcalde, Carles Pellicer. El batlle va definir les jornades Temps d’Avellana com una oportunitat per conèixer l’origen d’un producte de quilòmetre zero i que representa quelcom indissoluble de la ciutat de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: