1 de 10
POLICIAL

La Guàrdia Civil inspecciona locals de venda de cànnabis en deu municipis de Tarragona, entre el quals Reus

S'ha investigat un veí de Salou per un delicte contra la salut pública i s'han tramitat 28 denúncies

Una planta de marihuana | Pixabay
per Redacció, Tarragona | 10 de novembre de 2022 a les 15:38 |
Durant el matí del dia 9 de novembre per part de la Guàrdia Civil de Tarragona es van dur a terme un total de 19 inspeccions administratives a establiments dedicats a la venda i cultiu de productes relacionats amb el cànnabis.

Els coneguts com a Grow Shops són comerços que presten serveis d'assessorament, venda de llavors, il·luminació, fertilitzants, mesuradors de pH, equips de ventilació o armaris per al cultiu interior de plantes.

Aquest tipus de comerç està sotmès a diferent normativa relacionada amb certificació de llavors, sanitat vegetal i ús sostenible de productes fitosanitaris l'incompliment dels quals afavoreix les organitzacions criminals a l'hora de proveir-se de llavors i utensilis indispensables per a l'activitat del cultiu de marihuana.

Els establiments inspeccionats es trobaven als termes municipals de:
Tarragona, Reus, Vilaseca, Valls, Torredembarra, Salou, Vendrell, Cambrils, Calafell, Amposta i Tortosa. Un cop finalitzades les inspeccions dels 19 locals s'han comptabilitzat 28 denúncies, 1 persona investigada, 203 esqueixos de marihuana, 35.199 llavors immobilitzades i 54 envasos de productes fitosanitaris immobilitzats.

Les sancions respecte a aquest tipus d'infraccions, segons siguin lleus, greus o molt greus, poden assolir des dels 300 euros fins als 3 milions d'euros. La persona investigada a Salou se li imputa un delicte contra la salut pública pel cultiu i l'elaboració de droga pel qual s'han instruït diligències policials que seran posades a disposició de l'autoritat judicial.

Pel que fa a les infraccions que s'han localitzat estan relacionades amb la venda a granel de llavors i plantes de viver, amb sanitat vegetal per la venda de productes fitosanitaris sense autorització, i amb el control i certificació de llavors de plantes tèxtils i amb ús sostenible dels productes fitosanitaris.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: