1 de 10
BROSSA

L'Albiol inicia la recollida de residus «porta a porta»

El 14 de novembre, a través de Secomsa

L'Albiol inicia la recollida de residus «porta a porta» el 14 de novembre | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 12 de novembre de 2022 a les 08:00 |
L’Ajuntament de l’Albiol iniciarà la recollida de residus porta a porta el proper dilluns 14 de novembre a través de la societat comarcal Secomsa. Aquest sistema de recollida de residus individualitzada és un model "per avançar cap a un municipi més sostenible i permetrà, en un futur, poder personalitzar el rebut de les escombraries", segons fonts municipals.

De nit, sis dies a la setmanaDes del consistori s'ha apuntat que aquest sistema "presenta molts avantatges, entre els quals es milloraran els nivells de recollida selectiva (actualment per sota del 50%) i de recuperació, assolint els valors marcats per la Directiva Europea 2018/851".

La recollida domiciliària es realitzarà en torn de nit de diumenge a divendres (sis dies a la setmana). Bona part dels cubells multiproducte de 40 litres ja s’han repartit per les cases i, juntament amb els tècnics de Secomsa, pròximament, s’instal·laran els ganxos adequats per penjar-los a la nit.

Els residus es recolliran a peu de carrer totes les fraccions excepte el vidre, que es podrà dipositar als contenidors del carrer com fins ara. La recollida serà nocturna, a partir de dos quarts de 10, i es farà amb camions petits "per reduir al màxim el soroll".

A la deixalleria municipal de l’Albiol s’hi habilitarà una àrea d’emergència per dipositar els residus, a la qual es podrà accedir sempre, i que tindrà un sistema d’obertura amb identificació i càmeres de vigilància. Des del consistori s’ha habilitat el telèfon 977846160 per resoldre els possibles dubtes relacionats amb aquest sistema de recollida. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: