1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Daniel Rubio, alcaldable d’Ara Reus a les municipals de 2023

Escollit per unanimitat, ha anunciat que “l’objectiu final és l’alcaldia” i que “no hi haurà línies vermelles”

Rubio, alcaldable d'Ara Reus | Ara Reus
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 21:40 |
L'actual regidor de Medi Ambient i Recursos Humans a l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, serà el candidat d’Ara Reus a l’alcaldia per segona vegada consecutiva. Després d’aconseguir 2.793 vots (6,44%) i dues regidories l’any 2019 (el mateix Rubio i Dolors Vázquez com a regidora de Seguretat, Convivència i Civisme), el partit municipalista es prepara enguany per “créixer molt i assolir l’alcaldia, els votants d’Ara són fidels i aquest és el repte”, segons ha apuntat l'alcaldable, la candidatura del qual ha estat l’única presentada.

“Vull ser el primer alcalde municipalista i que pugui representar els 27 regidors, no té sentit la política de confrontació i estrident que hem vist en els últims anys”, ha expressat Rubio, qui també ha destacat que estarà obert a parlar amb tothom: “Mai hem posat línies vermelles, som un partit que està al centre i que, per tant, pot crear ponts de diàleg”. Rubio ha estat escollit per unanimitat per l’assemblea general ordinària de la formació. Una assemblea on s’han albirat les primeres línies d’acció que contindrà el programa electoral dels municipalistes.

Quines seran, aquestes línies? Les quatre grans àrees en què es basarà el projecte seran l’administració, els serveis a la persona, el medi ambient i la sostenibilitat i, per últim, l’economia i la promoció. En aquests eixos es definiran les més de 1.000 propostes que contindrà el programa electoral d’Ara. “La política nacional ha subjugat la municipal, gairebé ni s’ha parlat de les necessitats del municipi i volem que a Reus la gent ho trobi tot molt fàcil, sense gaire burocràcia”, ha argumentat l’alcaldable.

Rubio també ha volgut posar èmfasi en la tasca d’Ara al consistori en aquest mandat: “Les nostres regidories es caracteritzen per la seva eficiència i per això hem de fer que ens coneguin molt més”.

La llista electoralQuant als noms que l’acompanyaran el pròxim 2023, Rubio ha comunicat que “la llista serà confeccionada amb la militància, els simpatitzants i, per què no, amb independents d’altres partits que han quedat arraconats o defraudats”. Una llista englobada en la plataforma Ara Pacte Local, sorgida de la unió d’Ara i el PDeCAT per concórrer plegats als comicis de les capitals de demarcació, de comarca i als municipis de més de 10.000 habitants: “És un acord que ens projecta com un moviment que s’estendrà per tot Catalunya i que serà 100% municipalista”.

Tal com s’ha explicat, aquesta aliança “situa Ara Reus en un espai de centre liberal i de socialdemocràcia”. L’alcaldable no s’ha volgut posicionar respecte a la decisió del batlle, Carles Pellicer, de donar-se de baixa del PDeCAT a causa del pacte amb Ara: “No és el nostre jardí”. “Són set anys com a regidor al consistori i això em dona una experiència i saber com funciona un ajuntament internament, què és el que s’hi cuina”, ha comentat Rubio. En general, l’assemblea ha mostrat confiança vers els resultats dels pròxims comicis, els quals Ara Reus afronta amb l’ambició d’aconseguir l’alcaldia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: