1 de 10
SALUT

El CMQ guanya el Premi a la millor experiència en competències directives

El CMQR ha rebut el Premi a la millor experiència en competències directives | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de novembre de 2022 a les 12:18 |
El Centre MQ Reus ha guanyat el Premi a la millor experiència en competències directives i lideratges professionals basats en l'ètica al Congrés Català de Gestió Clínia i Sanitària organitzat per la Societat Catalana de Gestió Sanitària. El congrés, que ha tingut lloc a Sitges els dies 3 i 4 de novembre, ha comptat amb més de 1.000 gestors i gestores de l'àmbit sanitari. Aquests premis estan considerats com un dels guardons de referència a Catalunya en aquest àmbit.

L'experiència premiada és Lideratges orientats a persones i competències directives en comandaments del Centre MQ Reus, un projecte que avalua l’estil de lideratge dels comandaments amb una eina d’autodiagnòstic validada. Aquesta eina consisteix en un qüestionari de 12 preguntes que permet classificar els comandaments segons si tenen un lideratge orientat a resultats (blaus), a la innovació (groc), a processos (verd) o a les persones (vermell). En el cas del Centre MQ predominen els lideratges orientats a persones i resultats. També s’ha analitzat l’impacte organitzacional d’aquest estil de lideratge amb indicadors com la taxa d’absentisme: 4,4% al Centre MQ vs 8,1% al conjunt dels hospitals del SISCAT; la capacitat dels treballadors que valoren positivament poder influir sobre les decisions que afecten la feina o el compromís amb la formació i el desenvolupament de carreres professionals. I l’avaluació dels comandaments feta amb una empresa externa, BrosGroup, ha revelat un engagement (compromís) molt elevat, de més del 80%.

L’experiència ha estat liderada per Gemma Espigares, gerent, Antonia Aguilar, directora de persones i Yolanda Tornay, directora d’aliances, relacions externes i innovació del Centre MQ Reus, juntament amb Gentzane Carbajo i Leo López de l’àrea de persones. El comitè científic, format per experts del sistema sanitari han valorat que aquest projecte està tenint un alt impacte sobre l’organització i que l’avaluació de comandaments podria ser escalable a altres organitzacions.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: